1e week 2024 brengt meteen een spektakel voor bitcoin

Louise de Graaf


Volgende week is niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook vanuit meerdere perspectieven een cruciale week voor de bitcoin koers. We krijgen mogelijk de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF, maar ook een gigantische bak aan macro-economische data die de koers heen en weer kan schoppen.


MicroStrategy doet mega bitcoin aankoop van €566 miljoen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Cruciale week voor de bitcoin koers

Het spektakel begint op woensdag met de volgende datapunten.

Bron: forexfactory.com

Met name de JOLTS Job Openings, het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten en de FOMC Meeting Minutes zijn twee punten waarop mijn focus ligt voor komende week. JOLTS leert ons meer over de kracht van de banenmarkt, terwijl de FOMC Meeting Minutes de notulen van de vorige rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank betreffen.

Dan op donderdag krijgen we wederom twee belangrijke datapunten over de Amerikaanse banenmarkt. Met name de ADP Non-Farm Employment Change is een belangrijke voor de markt.

Als laatste volgt op vrijdag de werkloosheid in de Verenigde Staten, waarvan de verwachting is dat die met 0,1 procent stijgt. Het wordt interessant om de arbeidsmarkt de komende maanden in de gaten te houden, want daar gaan we mogelijk de eerste signalen voor de start van een recessie opvangen.

Het absolute vuurwerk voor de bitcoin koers

De Amerikaanse financiële toezichthouder heeft tot 10 januari de tijd om zich uit te spreken over de aanvragen voor Spot Bitcoin ETFs. Veel analisten verwachten dat we voor die datum al de goedkeuring krijgen.

Na het vuurwerk tijdens Oud en Nieuw komt voor bitcoin dus zeer waarschijnlijke het absolute vuurwerk in de eerste week van januari.

Als we de goedkeuring krijgen, dan vallen natuurlijk alle macro-economische datapunten daarbij in het niet. Zoals je de afgelopen maanden al hebt kunnen zien aan het verloop van de bitcoin koers weegt de Spot Bitcoin ETF enorm zwaar.

We gaan in ieder geval een fantastisch interessante week tegemoet met de eerste week van 2024.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment