40.000 ethereum verplaatst naar exchange, verkoop nabij?

Louise de Graaf


Na vijf jaar aan inactiviteit heeft een oude ethereum (ETH) whale een gigantische hoeveelheid ETH naar crypto exchange Kraken verplaatst. In totaal gaat het om bijna 90 miljoen dollar aan ETH. Dit meldt het on-chain analyseplatform Lookonchain via X. Wat betekent dit precies?


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bijna 40 duizend ETH verplaatst

Op dinsdagochtend verplaatste de whale 39.260 ETH naar de crypto beurs Kraken. De tokens hebben op moment van schrijven een waarde van ongeveer 87,5 miljoen dollar. Het adres dat de tokens verplaatste heeft geen activiteit vertoond sinds 2017. Toen ontving het adres 47.260 ETH met destijds een waarde van ruim 11 miljoen dollar. 

Mocht de whale de bijna 40 duizend ETH tokens gaan verkopen zou dit een slordige winst van 78 miljoen dollar betekenen. Als crypto naar exchanges wordt verplaatst betekent dit meestal dat de bezitter dit doet met de intentie om de munten te verkopen. Mocht dit het geval zijn, zou dit uiteraard geen welkom nieuws zijn. De verkoop van bijna 40 duizend ETH zou een aanzienlijke verkoopdruk opleveren.

Of de whale de tokens gaat verkopen is natuurlijk een mogelijkheid maar zeker geen zekerheid. En in het geval dat de whale de tokens gaat verkopen is het niet zeker wanneer en op welke prijsniveaus dit zal gebeuren.

Wie is deze crypto whale?

Een tweede mogelijkheid is dat het adres van Kraken zelf is. Exchanges bewaren hun crypto meestal in externe wallets en bij een tekort aan tokens op exchanges kan dit worden aangevuld vanuit deze externe wallets. Dit scenario lijkt op het eerste gezicht echter onwaarschijnlijk. De wallet is immers al vijf jaar inactief. 

Afgelopen week zagen we overigens vergelijkbaar nieuws voorbij komen. Toen verplaatste een bitcoin (BTC) whale na vier jaar aan inactiviteit ruim 3.200 BTC. De whale kocht de tokens in 2018 voor gemiddeld 6.889 dollar per bitcoin. De initiële investering van ongeveer 25 miljoen dollar is inmiddels vijf keer zo veel waard. Lees hier meer over deze grote bitcoin-transactie.

 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment