Aandeel MicroStrategy crasht na goedkeuring bitcoin spot-ETF’s

Louise de Graaf


Afgelopen woensdag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) 11 verschillende aanvragen voor spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goedgekeurd. Even veroorzaakte het veel optimisme in crypto-land, maar kort daarna daalde de bitcoin koers juist flink. Ook het aandeel van ‘bitcoin-bedrijf’ MicroStrategy is flink gekelderd.


Bitcoin spot-ETF: wat gebeurt er na de goedkeuring?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

MicroStrategy crasht met 33%

Na de goedkeuring op woensdag waren de fondsen al op donderdag te verhandelen op traditionele aandelenbeurzen. Daar vind je ook het aandeel van MicroStrategy (beurssymbool: MSTR), dat na de grootste crypto exchanges meer BTC op zijn balans heeft staan welk ander bedrijf dan ook. Volgens BitcoinTreasuries heeft MicroStrategy op het moment van schrijven bijna 190.000 BTC, wat bij de huidige koers ruim 9,2 miljard Amerikaanse dollar waard is.

Bij de introductie steeg bitcoins koers in de loop van de ochtend, maar zodra de beursfondsen beschikbaar waren crashten de koersen. Na de sluiting van de beurs op vrijdag lagen ze ruim 11% lager dan de piek. Ondertussen gaat de handel op reguliere crypto exchanges gewoon door, maar afgelopen weekend gebeurde er maar weinig met de bitcoin koers. Deze staat nog steeds op zo’n 43.000 dollar.

Het aandeel van MicroStrategy is dankzij de enorme bitcoin-investering erg gecorreleerd aan de koers van bitcoin. Ze zijn verre van identiek aan elkaar, maar nadat de bitcoin koers afgelopen week crashte, deed die van MSTR mee. Maar bitcoin hield het van de top naar de bodem het bij ongeveer 15%, terwijl MSTR ongeveer 33% omlaag dook. De koers staat nu op dezelfde support-laag van juli 2023.

MicroStrategy verkoopt aandelen voor meer bitcoin

MicroStrategy begon al in 2020 met het kopen van bitcoin, maar het is in de loop van de jaren niet rustiger aan gaan doen met kopen. Zo kocht het eind november nog voor bijna 600 miljoen dollar aan BTC. Later kondigde het bedrijf aan om zijn eigen aandelen te verkopen, zodat het in de toekomst nóg meer BTC kan kopen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment