Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op

Louise de Graaf


De crypto-industrie kan weer even ademhalen na de diepe neerwaartse trend van vorig jaar. De stijgende koersen hebben een positief effect gehad op de activiteit in de markt, en dus ook op de omzet van crypto-bedrijven. Het Zuid-Koreaanse nationale pensioenfonds heeft hierom 20 miljoen dollar in het beursgenoteerde aandeel van Coinbase gestopt, én maakt een mooie winst op zijn positie.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Pensioenfonds maakt winst op aandelen bitcoin exchange

De National Pension Service (NPS) heeft volgens de lokale nieuwssite News1 20 miljoen Amerikaanse dollar in Coinbase (beurssymbool: COIN) geïnvesteerd. Dat blijkt volgens News1 uit documenten die de NPS heeft moeten indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, mogelijk omdat het een Amerikaans dochterbedrijf heeft.

Het pensioenfonds deed de aankoop in het derde kwartaal voor een gemiddelde prijs van 70,5 dollar. Dat was goed voor 282.673 COIN-aandelen. Inmiddels staat de koers op iets meer dan 98 Amerikaanse dollar – zo’n 40% hoger dan de aankoopprijs dus. Omdat de aandelen in het derde kwartaal zijn gekocht lijkt het fonds precies op de bodem te hebben gekocht.

Pensioenfondsen investeren doorgaans niet direct in cryptocurrencies omdat ze te volatiel zijn en regelgeving het niet toelaat, aldus de nieuwssite. Kennelijk zijn aandelen van crypto-bedrijven wel acceptabel. Het zou de tweede keer zijn dat het Koreaanse fonds in een crypto-bedrijf investeert, de eerste keer was in 2021.

Pensioenfondsen steeds vaker in crypto

Deze conservatieve houding is niet ongewoon in de crypto-industrie, zeker niet als het gaat om pensioenfondsen. Het is voor deze instituten meestal niet toegestaan om überhaupt te investeren in crypto.

Toch zijn er steeds meer pensioenfondsen die de stap wel nemen. Volgens ETF-uitgever Grayscale lopen ze langzaam warm voor crypto omdat ze hun portfolio willen diversifiëren. The Wall Street Journal verklaarde vorig jaar dat de bereidheid zelfs aanhield tijdens de bearmarkt. De grote prijsschommelingen waren volgens veel fondsen namelijk te verwachten.

Zo zou een fonds uit het Amerikaanse Texas in 2021 zo’n 25 miljoen dollar in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hebben gestopt. Helaas kocht het toen bijna precies de top.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment