Ajax-blamage levert huisgenoten van bekerheld Pieters 20.000 euro op

Louise de Graaf


USV Hercules is afgelopen donderdag de geschiedenisboeken in gegaan als de allereerste amateurclub ooit die het grote Ajax heeft verslagen. Voor huisgenoten van Tim Pieters, aanvaller van Hercules die twee goals wist te maken, was er naast de overwinning zelf nóg meer reden tot vreugde. In totaal hebben zij namelijk zo’n 20.000 euro geïncasseerd dankzij Pieters en de historische overwinning van Hercules.


Crypto gevaar op Tinder: Nederlander riskeerde €20.000 met één swipe

  • icon-finance

    Finance nieuws

Mega succesvolle voetbalweddenschap

Op papier is het klassenverschil tussen de 36-voudig landskampioen en de huidige nummer 10 van de Derde Divisie A natuurlijk enorm. Om die reden had je met een bescheiden inzet op de Utrechtse amateurclub de kans om met een aanzienlijk geldbedrag naar huis te gaan

Huisgenoten en tevens goede vrienden van Pieters hadden ‘’een beetje als grapje’’ een gokje gewaagd, en dit heeft hen een gigantische winst opgeleverd. Er zijn geen exacte bedragen naar buiten gebracht, maar in totaal zou het huis, bestaande uit twaalf studenten, zo’n 20.000 euro hebben verdiend met de winst van Hercules.

De specifieke weddenschap van vriend Bas, die veruit het meeste geld heeft binnen geharkt, is daarentegen wel verspreid op het internet. Hij zette 15 euro in op een gecombineerde weddenschap op zowel de overwinning van Hercules als een doelpunt van Pieters. Met een quotering van 751 werd er maar liefst 11.265 euro op zijn TOTO-account bijgeschreven.

Hercules won uiteindelijk met 3-2 tegen de Amsterdammers na een doelpunt in de slotfase van Mats Grotenberg. De verdediger van Hercules schoot in minuut 93 zijn club naar de volgende ronde in de KNVB Beker.

Groot feest na afloop

Het markeert een van de grootste verrassingen ooit in het Nederlandse voetbal, en dus was er genoeg reden voor een groot feest na afloop van de wedstrijd.

In de kantine van Hercules werd de overwinning uitbundig gevierd. ‘’Tot half twee, toen was het bier op. Er is een groep de stad in gegaan, sommigen zijn zelfs niet naar bed geweest’’, aldus Gerard van Dieren, voorzitter van de club.

Post Views: 6

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment