Amerikaanse overheid kondigt BTC verkoop aan

Louise de Graaf


De Amerikaanse overheid is van plan om binnenkort een grote hoeveelheid bitcoin (BTC) te verkopen op de markt.

Het gaat dan specifiek om de bitcoin die de regering in 2021 in beslag nam van ‘Xanaxman’, verbonden aan de beruchte ‘Silk Road’ marktplaats op het darkweb.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin, Xanax en Silk Road

De Amerikaanse overheid maakt bekend dat het van plan is om ongeveer 2.934 BTC ter waarde van zo’n $117 miljoen te verkopen.

Het ministerie van Justitie had deze bitcoin in 2021 afgepakt van Ryan ‘Xanaxman’ Farace en partner-in-crime Sean Bridges.

Het tweetal had de flinke stapel aan bitcoin verkregen met de illegale verkoop van Xanax (vandaar de naam). Xanax, ook bekend als Alprazolam, is een geneesmiddel voor angst- en paniekstoornissen. Het verdoofmiddel wordt ook recreatief gebruikt.

De twee drugsdealers werden in 2018 aangeklaagd voor de verkoop van illegale drugs op de het darkweb via de Silk Road marktplaats. De bitcoins werden in 2021 in beslag genomen door het ministerie van Justitie.

Xanaxman probeerde bitcoin wit te wassen

Merkwaardig is dat Xanaxman en zijn vader Joseph Farace eerder deze maand nog veroordeeld werden voor witwaspraktijken.

Xanaxman beweerde namelijk aanvankelijk dat hij niet meer bij zijn bitcoin kon. Vervolgens probeerde hij samen met zijn vader de illegaal verkregen bitcoin wit te wassen om te voorkomen dat de Amerikaanse overheid ze in beslag zou nemen.

Dat deden ze via een reeks financiële transacties naar beurzen en winkels en het gebruik van een mobiele telefoon vanuit de gevangenis. Ze probeerden 2.874 BTC naar een buitenlandse rekening door te sluisen, maar uiteindelijk heeft de Amerikaanse overheid toch alle bitcoin in beslag genomen.

Vervolgens werd Xanaxman voor nog eens 54 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Zijn vader ontving 19 maanden.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lang niet de volledige bitcoin buit van Amerikaanse overheid

Alhoewel een aanstaande dump van $117 miljoen aan bitcoin voor enige onrust op de markt zorgt, is het eigenlijk weinig om druk over te maken.

Het is namelijk maar een zeer klein bedrag vergeleken met de enorme uitstroom van meer dan $4 miljard die we de laatste tijd hebben gezien bij de bitcoin ETF van Grayscale.

Houd er echter rekening mee dat dit slechts een fractie is van alle bitcoin die de Amerikaanse overheid in handen heeft. Naar verluidt bezit de regering meer dan 200.000 BTC, waarvan ongeveer 69.000 BTC afkomstig is van de Silk Road.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment