Andrew Tate gaat 100 miljoen dollar aan bitcoin kopen

Louise de Graaf


Andrew Tate, een inmiddels bekend figuur in de financiële wereld, heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van traditionele valuta en maar liefst $100 miljoen wil investeren in bitcoin (BTC). De voormalig kickbokskampioen en influencer heeft op X (voorheen Twitter) laten weten helemaal klaar te zijn met de traditionele financiële banksystemen.

JPMorgan onthult grote investeringen in meerdere Bitcoin ETF’s

JPMorgan onthult grote investeringen in meerdere Bitcoin ETF's

Tate overtuigt van bitcoin en verlaat de dollar

Tate kondigde aan dat hij zijn volledige vermogen zou omzetten in bitcoin. Hij rechtvaardigde zijn beslissing door te beweren dat fiat-valuta’s zoals de dollar, de euro en anderen langzaam hun waarde verliezen. Dit heeft mede te maken met inflatie en de voortdurende devaluatie die wordt veroorzaakt door het beleid van centrale banken. Tate gelooft sterk dat bitcoin een superieure waardeopslag is vanwege het feit dat het niet kan worden gemanipuleerd door overheden of financiële instellingen.

Op zijn X-pagina liet ‘CobraTate’ aan zijn 9,2 miljoen volgers het weten:

“Ik weet dat ik dit niet zou moeten doen in chaotische tijden, maar ik sta op het punt om fiat volledig te verlaten en met meer dan 100M in BTC te stappen.”

Andrew Tate is een voormalig kickbokskampioen, ondernemer, en persoonlijkheidsfiguur. De 26-jarige is geboren in Washington, D.C., Verenigde Staten. Tate is bekend geworden door zijn succes in de wereld van het kickboksen, waar hij verschillende kampioenschappen heeft behaald.

Later veroverde hij diverse social media platformen. De bekende influencer staat inmiddels bekend om zijn opmerkelijke uitspraken. Zijn uitgesproken meningen en controversiële standpunten deelt hij dan ook maar al te graag op onder meer X. Hij stipt hier verschillende onderwerpen aan, wat hem zowel bewonderaars als critici heeft opgeleverd. Vooral zijn standpunten over vrouwen, het monetaire beleid en ondernemen zetten hem in het middelpunt van de belangstelling.

Weg met de banken, zegt influencer Tate

Dat Tate bereid is om ver te gaan voor zijn standpunten, is wel bekend. Zo ook met zijn opmerking over de aankopen in bitcoin. Als vervolg van zijn aankondiging zei hij in een X-post op 15 mei:

“En ik zal zelfs bewijzen dat ik het gedaan heb. Ik ben klaar met de banken. Ik ben klaar met hun geld. Klaar met de oplichting. Dan ga ik varen.”

Wanneer de wereldkampioen kickboksen dit van plan is, laat hij niet weten. Wel plaats hij een follow-up post over waarom hij het niet al gedaan heeft. Hij laat daarin nog maar eens weten hoe erg hij het huidige bankensysteem verafschuwd.

“Ik heb dit nog niet gedaan omdat ik eigenlijk meer crypto heb dan fiat. Maar ik denk dat ik fiat gewoon volledig ga verlaten.”

Wat er bij Tate van gaat komen is nog maar de vraag. Zoals eerder vermeld komt de influencer wel vaker met gekke initiatieven, die lang niet altijd worden waargemaakt.

Nog niet zo lang geleden, in maart dit jaar, zei hij nog alle crypto-investeerders losers te noemen wanneer de bitcoin-koers $70.000 zou aantikken. Slechts vijf dagen later lukte dit. Hierin leek Tate de absolute schlemiel.


Post Views: 41

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment