Baas grootste bank VS wil Bitcoin volledig verbieden, cryptoland woest

Louise de Graaf


Foto: Ms. Li/Shutterstock

Jamie Dimon, de CEO van de grootste bank in de Verenigde Staten, JPMorgan, heeft onlangs voor Amerikaanse senatoren zijn kritische standpunt over Bitcoin (BTC) in scherpe woorden benadrukt. De uitspraken van Dimon zorgen voor flinke kritiek vanuit de crypto-wereld. Zo wordt hij onder andere beschuldigd van hypocrisie.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

“Bitcoin is voor criminelen”

Dimon’s uitspraken waren duidelijk en direct. Zo zei hij:

“Ik ben altijd sterk tegen crypto geweest, Bitcoin, enzovoort. Zoals u [senator, red.] aangaf, is de enige echte toepassing ervan voor criminelen, drugshandelaren, belastingontduiking.”

Dimon stelt dat hij dit vindt omdat transacties met crypto “niet door de systemen die over vele jaren zijn opgebouwd gaan, zoals Know-Your-Customer (KYC), sancties, OFAC. Ze omzeilen dit alles.”

Daarom, stelt de baas van Amerika’s grootste bank, zou de overheid crypto volledig moeten oprollen.

Verbieden van Bitcoin vrijwel onmogelijk

Het verbieden van Bitcoin is eigenlijk niet mogelijk. Het netwerk is namelijk verspreid over de hele wereld. Wel kan de Amerikaanse overheid de toegang tot bitcoin verkleinen door bijvoorbeeld bedrijven heel streng te reguleren.

Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren is de vraag. Binnen de Amerikaanse regering zijn namelijk juist ook positieve geluiden te horen over crypto. Daarbij zal naar verwachting binnenkort het eerste Amerikaanse bitcoin beursfonds goedgekeurd worden.

Deze opmerkingen hebben sterke reacties opgeroepen binnen de cryptogemeenschap. Dimon en zijn bank worden onder andere beschuldigd van hypocrisie. Zo was de bank vaak betrokken bij criminele zaken.

De uitspraken komen overigens niet als een grote schok. Dat de baas van de grootste bank van Amerika tegen crypto is, was al langer bekend. Ondanks zijn positie als CEO van een bankgigant beïnvloedden zijn uitspraken de bitcoin koers helemaal niet.

Bovendien sluit zijn bank crypto niet volledig uit. Afgelopen zomer was te lezen dat het de samenwerking is aangegaan met een aantal partijen om blockchain-technologie te gaan inzetten.

Post Views: 961

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment