baas zelf slachtoffer van diefstal

Louise de Graaf


Diefstal en oplichting zijn nog altijd een plaag in de crypto wereld. In een merkwaardige wending is vandaag zelfs de oprichter van een crypto wallet bedrijf beroofd.

Bill Lou, oprichter en CEO van Nest Wallet, is het slachtoffer geworden van een zogenaamde phishing aanval omtrent een airdrop.


Crypto stablecoins beleven merkwaardige dip in 2023

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Crypto airdrop leidt tot diefstal bij wallet oprichter

Lou probeerde onlangs zijn LFG tokens te claimen. Deze werden uitgedeeld middels een zogeheten airdrop. Airdrops zijn een soort weggeefacties van crypto bedrijven om nieuwe gebruikers aan te trekken en oude te belonen, vooral tijdens een bearmarkt.

De nieuwe LFG token, afkorting voor ‘less fees and gas’, is bedoeld om Ethereum (ETH) gebruikers, die kampen met hoge transactiekosten, te lokken naar het Solana (SOL) netwerk.

De airdrop van LFG tokens werd als beloning aangekondigd voor Ethereum gebruikers die sinds 2016 minstens $4.269 aan transactiekosten hebben uitgegeven. Ze zijn bedoeld om gebruikers naar Solana te halen met de belofte van lagere kosten.

Lou ontving echter niet zijn LFG tokens, maar werd beroofd van 52 stETH tokens, ter waarde van $125.000, of €144.160.

Oplichters stelen crypto via nepwebsite

Lou raakte zijn crypto kwijt door op een link te klikken naar een nepwebsite die zich voordeed als de officiële site voor de LFG token. Hij volgde een handleiding die hij vond via Google en werd vervolgens naar de frauduleuze website geleid

“Ik ben er kapot van, jongens. Ik ben zojuist opgelicht voor $125.000 aan stEth terwijl ik probeerde de LFG airdrop te claimen.

En ik ben verdomme de oprichter van een wallet-startup die de beveiliging van wallets probeert te verbeteren. Ik kan niet geloven dat dit gebeurt, ik ben altijd zo voorzichtig geweest,” aldus Lou.

Opvallend is dat Lou hiervoor het populaire MetaMask gebruikte in plaats van zijn eigen Nest Wallet. Dat deed hij omdat het bedrijf nog bezig is om enkele bugs te halen uit de testversie van de crypto wallet.

Volgens de oprichter zou zijn eigen wallet de scam hebben opgemerkt. Hij zegt dat Nest Wallet een functie heeft voor transactiesimulaties, maar dit nog ontbreekt in MetaMask.

Het LFG project waarschuwt ondertussen voor scam accounts en nepwebsites die zich voordoen als het project. Het adviseert gebruikers om dergelijke websites te rapporteren.

Het incident is een herinnering dat men altijd bewust moet zijn van de risico’s in de crypto wereld. Het benadrukt het belang van waakzaamheid en betrouwbare bronnen in de crypto-industrie. Zelfs ervaren individuen als Lou zijn niet immuun voor dit soort geraffineerde oplichting.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment