Bekende bitcoin analist voorspelt bullmarkt van 2 jaar

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) staat mogelijk aan de vooravond van een langdurige opwaartse trend, althans dat zegt een prominente crypto-analist. Volgens hem zou deze bullmarkt maar liefst twee jaar kunnen duren. Dit komt door de vierjarige cycli die gekoppeld zijn aan de halvings van Bitcoin, waarbij de beloningen voor miners gehalveerd worden. Historisch gezien leidt dit tot drie jaar van bullish trends, gevolgd door een jaar van bearish correctie.

Een meerjarige bitcoin-bullmarkt

Als we deze cyclus volgen bevindt BTC zich nu al in een opwaartse fase die mogelijk doorloopt tot december 2025.

“Het ontwerp van Bitcoin rond cycli van vier jaar, gedreven door de halveringsgebeurtenissen, weerspiegelt vaak de prijsactie. Historisch gezien vertaalt dit zich naar drie jaar van bullish trends gevolgd door een jaar van bearish correctie. Volgens deze cyclus bevindt BTC zich in een opwaartse fase, die zich mogelijk uitstrekt tot december 2025!”

Interessant is volgens Ali ook de recente activiteit van Bitcoin miners. Op 27 december hebben zij een grote hoeveelheid BTC verkocht – meer dan 3.000 BTC, wat neerkomt op ongeveer $129 miljoen. Deze aanzienlijke verkoop kan van invloed zijn op de waarde van Bitcoin, die momenteel rond de $42,182 handelt. Hoewel een daling op korte termijn mogelijk is door deze verkoop, blijft de richting op de lange termijn volgens Ali duidelijk naar boven gericht.

Bitcoin in 2024

Ali is er van overtuigd dat de BTC koers goede zaken gaat doen de komende tijd, maar uiteraard is dit geen garantie. Wat wel een garantie is, is het feit dat er belangrijke zaken op de agenda staan. De bitcoin halving, wat een van de redenen is voor de positieve voorspelling van Ali, gaat zeker plaatsvinden ergens in april. Daarnaast is de kans erg groot dat bitcoin spot ETF’s aan het begin van het volgende jaar goedgekeurd gaan worden. Wellicht dat 2024 dus inderdaad een historisch jaar gaat worden voor bitcoin.

Post Views: 80

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment