Bekende crypto influencer licht volgers op met betaalde promoties

Louise de Graaf


De bekende X (voorheen Twitter) influencer DogecoinRide licht naar verluidt zijn volgers op. De memecoin promotor benadert X gebruikers en biedt hen een betaalde promotie aan. Voor een simpel bedrag verschijnt er een bericht over de gebruiker op het X account met een half miljoen volgers. Nadat de benaderde het bedrag heeft betaald, wordt echter al het contact verbroken. 


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Crypto detective ontmaskert frauduleuze influencer

Crypto detective’ ZachXBT heeft onlangs gewaarschuwd voor een frauduleuze crypto influencer. De memecoin promotor met 550 duizend volgers benadert X gebruikers om op zijn pagina terecht te komen. Hij belooft hen om onder andere hun naam te delen, een post te plaatsen en vast te zetten of ze te promoten in zijn Telegram kanaal.

Indien zijn volgers hierop ingaan, gaat hij een gesprek met ze aan en biedt ze een prijs. Wanneer de zaken zijn geregeld, stuurt hij een transactie hash waarmee de koper het geld kan overmaken. Indien dit is gedaan, belooft hij het binnenkort online te zetten. Vervolgens laat hij niets meer van zich horen, verbreekt hij het contact en blokkeert hij de verzender van het geld.

Het gaat om gemiddelde bedragen tussen de €100 en de €1000. De influencer, @DogecoinRide op X, laat zich vaak uitbetalen in binance coin (BNB). De schade lijkt tot nu toe mee te vallen, maar het is niet bekend hoeveel mensen tot nu toe ten prooi zijn gevallen. Het kan iedereen overkomen, en een bedrag richting de €1000 is niet iets wat iedereen zomaar kan missen. 

ZachXBT doet korte pauze temidden van rechtszaak

ZachXBT heeft dan wel een lagere hoeveelheid volgers dan de influencer (480 duizend), hij heeft alsnog een aanzienlijke impact. De influencer heeft de online detective geblokkeerd en duizenden volgers hebben @DogecoinRide gerapporteerd. Onder iedere post van de oplichter is het bericht van ZachXBT over de zaak te vinden.

De ontmaskering is het eerste bericht van de detective sinds zijn afwezigheid. Op 18 december kondigde hij aan een korte pauze te nemen van zijn werk. Hij heeft het druk met vele verschillende dingen, waaronder een grote rechtszaak

De vermeende NFT fraudeur Jeffrey Huang klaagde ZachXBT aan wegens smaad. Dit deed hij nadat de detective hem beschuldigde van het stelen van tientallen miljoenen aan ethereum (ETH). Om de juridische kosten te dekken, doneerde de crypto gemeenschap een miljoen dollar aan de online legende.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment