belangrijke data wijst op nieuwe koersstijging

Louise de Graaf


Sinds woensdag steeg de ethereum (ETH) koers met ongeveer 10 procent, en ETH lijkt zich op te maken voor een aanval op de jaarlijkse piek van april. Toen tikte de koers het niveau van $2140 aan. Mocht dit niveau doorbroken worden, ligt de weg naar de hogere niveaus open. Op basis van on-chain analyse zal dit geen grote uitdaging zijn voor ETH.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Cruciaal on-chain niveau doorbroken

De on-chain weerstand- en steunniveaus worden bepaald op basis van de dichtheid van investeerders op specifieke niveaus. Tussen $1982 en $2044 stapten veruit de meeste investeerders in ethereum. 1,67 adressen kochten in deze zone gezamenlijk 38,73 miljoen ETH.

Op moment van schrijven handelt de koers boven deze zone, op $2086. On-chain data toont tevens aan dat relatief weinig investeerders in de zone tussen $2044 en $2426 ethereum kochten. Uitgaande van deze informatie zou de ethereum koers zonder al te veel moeite richting de $2400 kunnen stijgen. Dit meldt een analist via X.

ETH outflows negatief

Een andere analist deelt dat sinds het begin van november crypto exchanges een negatieve net-outflow voor ETH noteren. Dit houdt in dat er meer ethereum exchanges verlaat dan dat er op exchanges wordt gestort. In totaal gaat het sinds de start van de maand om meer dan $1 miljard aan ETH outflows.

Deze forse outflows zijn wellicht een indicatie dat er massaal ETH wordt gekocht en vervolgens van exchanges naar private wallets wordt gestuurd. Dit, in combinatie met de eerdergenoemde on-chain data, zijn twee extreem positieve indicatoren die het idee van een verdere koersstijging voor ETH ondersteunen.

Hoewel ETH dit jaar ten opzichte van bitcoin (BTC) en andere altcoins wellicht wat teleurstelt, kan hier dus snel verandering in komen. Sterke indicatoren wijzen op een koersstijging. In financiële markten, en zeker in crypto, is zoals we weten echter niks een garantie. Maar mocht de crypto markt niet onverwachts opgeschud worden, dan liggen er misschien wel hele mooie weken in het verschiet voor Ethereum.

 

Post Views: 74

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment