Binance en ex-CEO worden “absurd” behandeld door Amerikaanse overheid

Louise de Graaf


Arthur Hayes, de bekende medeoprichter van BitMEX, haalt uit naar de Amerikaanse overheid. Hij noemt de recente behandeling van Binance en voormalig CEO Changpeng Zhao (CZ) door de Amerikaanse autoriteiten buitengewoon absurd.

Hayes, zelf eerder veroordeeld door Amerikaanse autoriteiten, uitte onlangs zijn ongenoegen over de ‘zware hand’ waarmee de regelgevers optreden.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Oneerlijke behandeling in de crypto wereld

Hayes noemt de situatie omtrent CZ en Binance “absurd”. Binance en ex-CEO Changpeng Zhao (CZ) werden onlangs veroordeeld door het Amerikaanse ministerie van Justitie . Binance betaalde een boete van $4,3 miljard en CZ moest opstappen als CEO. De voormalig CEO mag de VS momenteel niet verlaten.

Hayes sprak zijn bezorgdheid uit over de behandeling van Binance en CZ, de oprichter van een van ’s werelds grootste cryptobeurzen, in een blogartikel.

Hayes, die zelf het middelpunt was van een juridisch geschil met de Amerikaanse autoriteiten, lijkt solidair te zijn met CZ en Binance. Zelf trad hij in 2020 af als CEO van BitMEX nadat de Amerikaanse toezichthouder de beurs had aangeklaagd. BitMEX hield volgens de autoriteiten zich niet aan de regels en had onvoldoende AML- en KYC-procedures had geïmplementeerd.

Dreigement op de cryptorevolutie

De oprichter van BitMEX merkt op dat de benadering van de Verenigde Staten onacceptabel is, gezien de getroffen sancties voor CZ. Zo is de ex-CEO van Binance verplicht in de Verenigde Staten te blijven tot zijn veroordeling in februari van volgend jaar.

In februari 2022 moest Hayes zelf ook een boete betalen, namelijk van $10 miljoen voor het schenden van de Bank Secrecy Act. Daarnaast werd hem een straf van zes maanden huisarrest en een voorwaardelijke straf van twee jaar opgelegd.

Hayes stelt dat de behandeling van CZ en Binance duidt op weerstand tegen decentralisatie en de blockchain-revolutie, die volgens hem direct de macht van de staat uitdagen. “De staat bevordert centralisatie, en samenwerking wordt afgedwongen door middel van dreigementen met geweld,” laat hij in het blogartikel weten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment