Bitcoin analisten gaan uit van diepere terugval tot $38.000

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) prijs heeft het de afgelopen dagen zwaar te verduren gehad. Een daling van meer dan 5% zorgde voor een dal van $41.500. In een periode van net iets meer dan 30 uur zakte de prijs terug vanaf een piek van $48.900. Analisten voorspellen mogelijk een verdere terugval tot $38.000, op basis van technische analyse.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ETF-hype is over

Volgens het onderzoeksbureau 10x Research, geleid door Markus Thielen, wijst de Relative Strength Index (RSI) op een correctie in de bitcoin koers. Een negatief signaal doet zich vaak voor wanneer de prijzen nieuwe hoogtepunten bereiken. Wanneer momentum-indicatoren zoals de RSI dat niet bevestigen, duidt dat op een uitputting van de opwaartse beweging.

“De RSI-divergentie van Bitcoin geeft een correctie aan,” aldus 10x Research. Die prognose werd eerder al bevestigd door de crypto Fear & Greed Index. De hype van de Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijkt namelijk af te zwakken.

De langverwachte Bitcoin ETF ging gepaard met de nodige hype. Met de aankondiging van de Bitcoin Spot ETF’s was deze aanvankelijk groot, maar nu deze daadwerkelijk zijn goedgekeurd lijkt deze direct te zijn afgenomen.

Een andere technische indicator die wordt genoemd, is de MACD-indicator. Deze wordt gebruikt om de kracht en veranderingen in de trend te meten. Volgens het onderzoeksbureau is deze indicator onder nul gedaald, wat duidt op een bearish verschuiving in het bitcoin momentum.

Cryptomarkt moet acclimatiseren na Bitcoin ETF

Het team van analisten suggereert verder dat investeerders die overstappen naar andere ETF’s met lagere beheerskosten, zoals die aangeboden door BlackRock (0,25% tegenover Grayscale’s 1,5%), mogelijk druk uitoefenen op de prijs van Bitcoin.

“Grayscale gokt erop dat investeerders langzaam zullen overstappen van hun ETF met een jaarlijkse beheersvergoeding van 1,5% (vanwege fiscale overwegingen), in plaats van te kiezen voor andere gerenommeerde bedrijven die 80% minder aan kosten in rekening brengen”, zegt het onderzoeksbureau.

De verkoopdruk zou mogelijk aan kunnen houden, volgens de analisten. “Er is veel negatief nieuws geweest rondom het moederbedrijf DCG en Grayscale zelf, met name het in rekening brengen van een beheersvergoeding van 2,0%.”

Om af te sluiten is het bedrijf ervan overtuigd dan investeerders eerst zullen verkopen, voordat ze hun Bitcoin zullen overgeven aan andere ETF-uitgevers. “Dit zal neerwaartse druk veroorzaken voor Bitcoin.”

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment