Bitcoin beleeft opmerkelijke volatiliteit, crypto markt daalt hard

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) begint de week met opmerkelijke prijsactie. Terwijl in spanning wordt gewacht op het definitieve besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de goedkeuring van Bitcoin beursfondsen, staat de volatiliteit op een hoog pitje. Bitcoin kleurt dankzij een grote koerssprong nipt in het groen, maar altcoins hebben veel ingeleverd de afgelopen 24 uur. In deze ochtendupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de crypto markt.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Volatiele bitcoin koers

De bitcoin koers staat momenteel iets hoger dan 24 uur geleden. Gisteren bewoog de koers grotendeels in een bereik tussen de 43.800 en 44.500 dollar. Bitcoin heeft bovendien zijn hoogste wekelijkse candle neergezet in maar liefst 22 maanden tijden. Na middernacht is de koers echter in een lichte neerwaartse trend terechtgekomen, die rond 04:30 uur een dieptepunt vond op zo’n 43.400 dollar.

Sindsdien is de koers langzaam omhoog geklommen, maar rond 07:20 uur maakte bitcoin een opvallende sprong. In slechts enkele minuten schoot de koers vanaf 43.600 dollar tot een piek van bijna 44.200 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Dankzij de koersexplosie nadert bitcoin nu zijn belangrijke weerstandsniveau van tussen de 44.400 en 44.700 dollar. Dit level heeft regelmatig de nodige verkoopdruk opgeleverd, en vormt een belangrijk obstakel voor bitcoin.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 44.112 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 40.527. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,17% in de plus.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Altcoins dalen hard, cardano en avalanche de grootste verliezers

Kijkend naar de rest van de markt is een duidelijk contrast op te merken met de koning der cryptocurrencies. Het gros van de altcoins staat namelijk fors lager dan 24 uur geleden, ondanks de recente koerssprong die velen hebben gemaakt.

Ethereum heeft 1,43% ingeleverd, ripple (XRP) is met 1,46% gedaald en dogecoin (DOGE) met 3,50%.

Solana (SOL), cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn het hardst onderuit gegaan de afgelopen 24 uur.. Solana is met 4,86% gedaald, cardano met 7,11% en avalanche met 6,71%.

Het contrast tussen bitcoin en de rest van de markt komt de bitcoin dominantie, ofwel het aandeel van bitcoin in de bredere crypto markt, logischerwijs ten goede. De afgelopen dagen bevond deze zich al in een sterke opwaartse trend, en deze wordt vooralsnog in dezelfde richting doorgezet.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment