Bitcoin bereikt opvallende mijlpaal, maar angst overheerst

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft deze week een historische mijlpaal bereikt dat als zeer bullish kan worden beschouwd. Tegelijkertijd heeft de bitcoin koers een forse daling meegemaakt, waardoor de angst op de markt tot een hoger niveau is getild. In dit artikel zetten we de belangrijkste ontwikkelingen van afgelopen week op een rijtje, zodat je goed voorbereid de nieuwe week van start kunt gaan.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Allereerste BTC wekelijkse golden cross

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar afgelopen dinsdag was het zo ver: bitcoin vestigde officieel zijn allereerste golden cross op de wekelijkse grafiek.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de 50-weken simple moving average (SMA), ofwel het voortschrijdende gemiddelde van de afgelopen 50 weken, namelijk het 200-weekse SMA overschreden.

Dit wordt vaak gezien als een positief teken voor de markt en kan suggereren dat er een mogelijkheid is voor verdere prijsstijgingen. Vanzelfsprekend biedt de indicator geen zekerheid voor wat er komen gaat.

Opmerkelijke XRP transactie

Op zondagavond werd de crypto-wereld opgeschud met een bijzonder merkwaardige ripple (XRP) transactie. Het bekende X-account Whale Alert deed melding van een weerzinwekkende transactie ter waarde van 25,6 miljard XRP richting crypto exchange Bitfinex. Dit komt overeen met bijna de helft van het totale circulerende aanbod van alle XRP.

De transactie heeft echter nooit daadwerkelijk plaatsgevonden en bleek onderdeel te zijn van een mislukte aanval op de cryptobeurs.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Crypto stablecoin verliest dollar koppeling

Deze week stond tevens in het teken van stablecoin trueUSD (TUSD). De stablecoin, genoteerd op plek 44 binnen het crypto-landschap, verloor namelijk zijn koppeling met de Amerikaanse dollar.

Op 15 januari daalde de koers van TUSD op sommige exchanges zelfs tot een dieptepunt van 0,92 dollar. Op het moment van schrijven ligt de waarde nog altijd onder de 1 dollar.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoins stromen massaal uit GBTC

Het sentiment op de crypto markt heeft deze week een verdere deuk opgelopen.

Afgelopen week markeert de tweede week sinds de historische goedkeuring van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), en de grote uitstroom bij Grayscale’s fonds (GBTC) brengt een hoop angst teweeg.

De totale uitstroom na de eerste zes handelsdagen staat gelijk aan meer dan 50.000 BTC.

Het is een van de factoren waardoor de bitcoin koers in moeilijkheden verkeert. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op 41.530 dollar, 0,49 procent lager dan de openingskoers van afgelopen maandag. Vrijdag stond de koers echter nog vlak boven de 40.000 dollar.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment