Bitcoin beursfondsen krimpen voor het eerst na weken van groei

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Twee weken geleden stond de markt opnieuw in het teken van groeiende crypto-beursfondsen. Het was de elfde week van groei, waardoor het jaarlijkse record van inflows op 1,8 miljard dollar is beland. Maar er waren ook al signalen dat de trend wel eens zou kunnen veranderen. Vorige week is de groei dan toch tot een einde gekomen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Groei crypto-beursfondsen komt tot einde

Dat blijkt uit het wekelijkse onderzoeksrapport van crypto-beursfondsbedrijf CoinShares. Vorige week krompen de gemeten beursfondsen met 15,8 miljoen dollar. Dat is de eerste krimp sinds afgelopen september, toen de markt een lokale bodem vond en waarna de markt optimistischer werd vanwege onder andere de komst van bitcoin-beursfondsen.

Tegelijkertijd bleef de handel in de fondsen volgens CoinShares erg populair, de handelsactiviteit lag namelijk nog steeds duidelijk boven het gemiddelde. Ook waren de geldstromen erg verdeeld over verschillende regio’s, wat volgens de beursfondsbeheerder suggereert dat de verkopen geen grootschalige exodus was, maar kleinere verkopen met winst.

Dit gold met name voor de Verenigde Staten, waar investeerders 18,3 miljoen dollar aan cryptocurrencies verkochten. In Duitsland en Zweden krompen de bedragen met respectievelijk 9,7 miljoen dollar en 4 miljoen dollar, maar investeerders in de meeste andere landen kochten juist bij.

Altcoins groeien juist tijdens moment van outflow

Bitcoin (BTC) was de grootste bron van vertrekkend kapitaal. In totaal krompen deze fondsen met 32,8 miljoen dollar. Ethereum (ETH) was de volgende coin die kromp – met 4,3 miljoen dollar om precies te zijn.

Verder was het plaatje juist vrij positief. Veel andere altcoins zijn juist met een bescheiden bedrag gegroeid. XRP en cardano (ADA) groeiden met respectievelijk 2,7 miljoen en 3 miljoen dollar. Ook krompen fondsen die short zijn op bitcoin. Ook de investeerders die gokken op een dalende bitcoin koers namen dus een stapje terug.

Er was één altcoin die met kop en schouders boven de rest van de markt uitstak, namelijk solana (SOL). Beursfondsen voor deze altcoin groeiden afgelopen week met 10,6 miljoen dollar. Solana is al een tijd enorm populair. Gemeten vanaf begin dit jaar zijn de beursfonden voor deze coin met 156 miljoen dollar gegroeid. Daarmee staat het met kop en schouders boven elke andere altcoin.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment