Bitcoin bullmarkt alles behalve zeker

Louise de Graaf


Terwijl velen anticiperen op een nieuwe bullmarkt voor bitcoin (BTC), vergelijkbaar met die van 2017/18 en 2021/22, rijst de vraag: is dit wel een realistisch scenario, en waar is deze verwachting op gebaseerd? Verschillende crypto analisten hebben hun visie gegeven op de potentiële toekomst van bitcoin, en hun meningen zijn zeer uiteenlopend. Staan we opnieuw aan de vooravond van een spectaculaire bullmarkt, of heeft de bitcoin koers andere plannen in 2024?

Marktanalyse en crypto voorspellingen

Bitcoin analist Nic Carter stelt op X een kritische vraag die de cryptogemeenschap bezighoudt: waarom verwachten we een herhaling van eerdere bullmarkten? Deze vraag is relevant, vooral gezien de bitcoin halving die steeds dichterbij komt. Het is volgens hem niet meer vanzelfsprekend dat de markt cycli zal herhalen.

Dat naar aanleiding van de vorige bitcoin halvings een flinke bullmarkt werd ontketend geeft geen enkele garantie dat dit in 2024 weer gaat gebeuren stelt Carter. We hebben ongeveer 2 datapunten, en volgens hem is dit nou niet echt overtuigend bewijs voor een herhaling van het verleden in 2024 of daarna.

Bitcoin bullmarkt komt er wel degelijk

Volgens bekende analist Bob Loukas is het Bitcoin netwerk nu meer dan twee keer zo krachtig als tijdens de vorige piek. Dit, gecombineerd met de komst van Bitcoin ETF’s, zou de munt toegankelijker maken voor een breder publiek, inclusief grote instituties zoals vermogensbeheerders en pensioenfondsen. Dat is juist een reden waarom een bullmarkt wel weer waarschijnlijk is volgens hem.

Terwijl de markt zich voorbereidt op wat komen gaat, blijft de vraag of bitcoin op het randje staat van een nieuwe bullmarkt of dat we een nieuwe fase van volwassenheid en stabiliteit ingaan. De tijd zal leren of de traditionele cycli zich herhaalt of dat we getuige zullen zijn van het breken van een patroon. Wat duidelijk is, is dat analisten het er niet over eens zijn wat er gaat gebeuren. En dat is ook logisch, want niemand heeft een glazen bol en uiteindelijk blijft het koffiedik kijken.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment