Bitcoin crasht en duikt onder de $40.000, markt reageert heftig

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is in het afgelopen uur tot onder de $40.000 gedoken. Op het moment van schrijven staat de prijs op $39.700, na omhoog te zijn gekaatst van de $39.500. Desalniettemin is bitcoin met de crash door een belangrijke support zone gezakt, die lastig zal zijn om weer te her-overwinnen. Verschillende koersen reageren heftig op de daling.


Crypto update: bitcoin schommelt als een gek, doorbreekt $43.000

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Blik op de bitcoin koers

De bitcoin koers is momenteel aan het herstellen van een fikse daling, tot onder de $40.000. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin af te vlakken op $39.750, na omhoog te zijn gekaatst toen de koers de $39.500 bereikte. Daarmee waren de afgelopen 24 uur rampzalig voor bitcoin, met een daling van 4,7% in één dag. 

De market cap van bitcoin is momenteel $781 miljard. Het handelsvolume is met 182% gestegen naar $27,7 miljard, wat flinke paniek indiceert. De volgende support zone ligt rond de $38 duizend. Gezien de correctie die bitcoin momenteel naar boven maakt na de crash, is het nog niet waarschijnlijk dat BTC zich binnenkort naar dat niveau zal begeven.

Crypto markt reageert heftig op koers

In het afgelopen uur hebben meerdere cryptocurrencies sterk gereageerd op de daling van bitcoin. Helium (HNT), solana (SOL) en ronin (RON) staan met respectievelijk 2,8%, 2,7% en 2,4% in de min. De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle crypto’s bij elkaar, is met 4,8% gedaald naar $1,65 biljoen over de afgelopen dag.

Ondanks dat doet bitcoin ordinals (ORD), het juist heel erg goed midst de bitcoin crash. De token van de bitcoin inscriptions is met 2,9% gestegen in het afgelopen uur. Dit kan wellicht te danken zijn aan het feit dat het bitcoin handelsvolume zo hard gestegen is, waar ORDI van profiteert.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Voorspelling van topman komt uit

Crypto topman Arthur Hayes waarschuwde al voor de crash. Volgens hem ging de bitcoin koers tot onder de $40.000 dalen, een mening die hij vanmiddag nog met de wereld deelde. Volgens hem zou dit gaan liggen aan een aankondiging van het Amerikaanse Ministerie van Financiën:

“Ik denk dat we [tot onder 40.000 dollar zakken]. Ik denk dat we dalen totdat het Amerikaanse Ministerie van Financiën op 31 januari aankondigt de staatsschuld te herfinancieren,” aldus Hayes.

De voorspelling is echter al ver daarvoor uitgekomen, zonder verband met het Ministerie van Financiën in de Verenigde Staten. Wat de exacte reden voor de daling is, is nog niet bekend.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment