Bitcoin crasht en sentiment slaat helemaal om in de crypto markt

Louise de Graaf


Recente positieve ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies hebben een opvallende wending genomen. Na de lancering van de langverwachte Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF) in de Verenigde Staten, steeg de bitcoin-prijs naar bijna $49.000, een tweejarig hoogtepunt. Echter, deze opmars was van korte duur; de markt maakt nu een onzekere periode door en de BTC koers is met dubbele cijfers gekelderd. Die daling heeft ook tot gevolg gehad dat het sentiment in de markt helemaal is omgeslagen.


Bitcoin riskeert 40% crash, Arthur Hayes waarschuwt voor 2 risico’s

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

ETF-hype en marktimpact

De invloed van de Bitcoin ETF op de markt lijkt af te zwakken. Beleggers lijken winst te nemen te midden van de verminderde hype, wat gereflecteerd wordt in de bewegingen van bitcoin. Dit is vooral opvallend in de Crypto Fear & Greed Index, een essentiële indicator voor marktsentiment. Volgens deze index zagen we tussen 11 en 14 januari een gestage daling van 76 naar 60% in de index, een daling van 21%. Hoewel de index nog steeds in de ‘Greed’ (hebzucht) zone ligt, wijst deze daling op een afnemende koopinteresse in de markt.

De hype rondom de komst van Bitcoin spot ETF’s was uiteraard enorm, maar nu de ETF’s daadwerkelijk zijn goedgekeurd is deze hype snel weggeebt. Het lijkt erop dat de markt de goedkeuring van de ETF’s al had verwacht, ofwel al ‘priced in’ was.

Ethereum ETF’s: de volgende stap?

De focus in de cryptowereld verschuift nu van Bitcoin ETF’s naar de mogelijke goedkeuring van een vergelijkbaar product voor Ethereum (ETH). Of en wanneer dergelijke investeringsproducten voor de grootste altcoin op de markt verschijnen is uiteraard nog onduidelijk. JPMorgan, de grootste investeringsbank ter wereld, schat de kans in ieder geval niet groot in.

Deze recente ontwikkelingen in de crypto-arena tonen aan dat de initiële opwinding rond Bitcoin ETF’s aan het vervagen is. Dit fenomeen benadrukt de dynamische en soms onvoorspelbare aard van de cryptomarkt. Terwijl bitcoin worstelt om zijn positie boven de $40.000 te handhaven, verschuift de aandacht naar nieuwe mogelijkheden, zoals de Ethereum ETF’s.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment