Bitcoin ETF-afwijzingen: vermogensbeheerder deelt bizarre theorie

Louise de Graaf


De Amerikaanse vermogensbeheerder ARK Invest is een van de vele kanshebbers om een bitcoin (BTC) beursfonds op de Amerikaanse markt te lanceren. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft hier tot dusver iedere keer nog een stokje tussen gestoken, verwijzend naar het risico op marktmanipulatie. Cathie Wood, de CEO van ARK Invest, geeft een andere mogelijke verklaring voor de dubieuze handelswijze van de toezichthouder.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Afkeuren BTC beursfondsen

Wood, een vooraanstaande bitcoin en crypto bull, bracht in een recente verschijning op CNBC Squawk Box een opvallende speculatie naar voren. Ze gaf namelijk aan dat Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, mogelijk een positie als minister van Financiën zou ambiëren. ‘’Wat doet de minister van Financiën? Het is erg gericht op de dollar’’, aldus Wood.

Hoewel het slechts speculaties zijn, zou dit volgens Wood een mogelijke verklaring kunnen zijn waarom alle bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen keer op keer tot de prullenbak zijn verwezen.

In het interview wordt ook benadrukt dat Gensler wel degelijk op de hoogte is van de ins en outs van het Bitcoin netwerk. Er werd namelijk verwezen naar een cursus in crypto en blockchain dat Gensler heeft gegeven aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) voordat hij SEC-voorzitter werd.

Volgens Wood is het ‘’zeer onwaarschijnlijk’’ dat Bitcoin gemanipuleerd kan worden, daarbij verwijzend naar het feit dat het een gedecentraliseerd en transparant netwerk is waarbij je alle activiteiten kunt volgen.

Om die reden begrijpt ze er niet waarom de waakhond vooralsnog geen spot-ETF voor bitcoin toestaat. Momenteel wacht de markt vol optimisme een definitief besluit af voor talloze bitcoin beursfonds-aanvragen. ARK Invest, die samen met 21Shares een dergelijke aanvraag heeft ingediend, heeft als eerste de ultieme deadline op de agenda staan.

Deze laatste deadline staat op 10 januari en volgens analisten is de kans groot dat tegen die tijd alle aanvragen goedgekeurd zullen worden.

Crypto markt naar $25 biljoen in 2030

In hetzelfde gesprek liet Wood tevens een voorspelling los over de totale waarde van de cryptomarkt in 2030. Volgens haar voorspelling bij Ark Invest zal de totale crypto-marktkapitalisatie over 7 jaar 25 biljoen dollar bedragen

Ook deelde ze de verwachting dat bitcoin en ethereum (ETH) dan nog steeds de markt zullen domineren.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment