Bitcoin ETF euforie is ‘onterecht’ zegt president van crypto-beheerder

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Vorige week lanceerden een aantal bitcoin (BTC) spot beursfondsen. De euforie was enorm onder de gemiddelde bitcoin-investeerder. Echter, zo stelt 21Share president Ophelia Snyder, deze euforie voor de korte termijn is niet terecht. Dat zei ze in een interview met Blockworks.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De pluspunten van bitcoin beursfondsen

In het gesprek benoemt Snyder enkele van de grote voordelen die bitcoin beursfondsen (ETF’s) bieden. Crypto wordt door de komst van de fondsen onder andere beschikbaar voor professionele investeerders, die bijvoorbeeld geld beheren van anderen.

Volgens de president van 21Shares is een ander voordeel dat het veiliger kan voelen voor investeerders om via een fonds te investeren. “Hoe comfortabel is de gemiddelde crypto-investeerder met het verzenden van crypto vanuit zijn of haar crypto wallet? Het is nooit fijn.” Met de ETF’s wordt dit proces een stuk makkelijker.

Korte termijn optimisme niet terecht

Rondom de goedkeuring van de ETF’s bestond enorm veel euforie en optimisme. En hoewel het een grote ontwikkeling is voor de crypto-sector, vindt Snyder deze positieve gevoelens niet terecht:

“Het [de instromen, red.] zal in de loop van de tijd toenemen, dus ik denk dat de kortetermijnvisie een vergissing is. Ik denk dat ze het de eerste week heel goed zullen doen – dat wil niet zeggen dat ik daar geen vertrouwen in heb – maar ik denk wel dat de echt transformerende dingen die de manier waarop onze industrie naar crypto kijkt, wat meer tijd gaan kosten.”

Ondertussen zijn de grote vermogensbeheerders druk in de weer om nieuwe investeerders aan te trekken. Zo ook ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock.

Het bedrijf lanceerde een grootste reclamecampagne die ietwat saai oogt. Desalniettemin is het een duidelijk signaal dat de concurrentiestrijd tussen de grote beheerders nu toch echt is losgebarsten.

Sinds de komst van de fondsen is de bitcoin koers aardig in waarde gedaald. Waar de koers op de dag van de goedkeuring rond de $47.000 handelde, handelt deze op het moment van schrijven 10% lager. Datzelfde effect is duidelijk terug te zien bij de belangrijke bitcoin-aandelen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment