Bitcoin ETF-kanshebbers zetten nieuwe veelbelovende stap

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF) kanshebbers Fidelity, Grayscale en VanEck hebben een nieuwe stap gezet in de race om een beursfonds op de Amerikaanse markt te krijgen. Terwijl het beslissende moment nadert voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een beslissing te vellen, hebben eerder genoemde giganten een zogenoemde formulier 8-A ingediend. Wat betekent dit precies?


Bitcoin koers explodeert, maar China werpt schaduw over de markten

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF race: registratie van effecten

Vermogensreus Fidelity was gisteren de eerste van de drie die een dergelijk formulier indiende bij de SEC. Vandaag volgde zowel crypto-vermogensbeheerder Grayscale en vermogensbeheerder VanEck.

Het formulier is een belangrijk document in het proces van het registreren van effecten, zoals in dit geval een Bitcoin spot-ETF, en het streven naar goedkeuring van de financiële waakhond voor het aanbieden aan het publiek.

Het indienen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat het bedrijf voldoet aan de regelgeving en normen die door de SEC zijn vastgesteld. Het betekent een registratie waarmee uitgevers op een beurs kunnen handelen zodra het product is goedgekeurd.

Deadline Bitcoin ETF nadert

De spanning omtrent de mogelijke komst van een Bitcoin beursfonds loopt steeds hoger op in het crypto-land. Al maanden wordt er gespeculeerd dat de SEC uiterlijk 10 januari een lading aanvragen zal goedkeuren. Nu deze dag steeds dichterbij komt, groeien de emoties steeds sterker.

Zo kreeg de bitcoin koers gisteren nog een flinke tik te verduren nadat onderzoeksbureau Matrixport aangaf niet mee te gaan in het marktconsensus van een massa-goedkeuring. Analisten van Matrixport verwachten dat de toezichthouder pas ergens in het tweede kwartaal groen licht zal verkondigen.

Vandaag staat de prijs van bitcoin echter weer flink in de plus dankzij geruchten van een potentiële ETF goedkeuring. Om precies te zijn is bitcoin met 2,57 procent gestegen tot een actuele prijs van grofweg 44.000 dollar.

Er staan ons in ieder geval spannende tijden te wachten in de komende zes dagen. Op 10 januari verstrijkt de allerlaatste deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares, en dus zal de SEC in ieder geval tot een besluit moet komen voor deze poging. Veel analisten denken echter dat de toezichthouder een groot aantal aanvragen goed zal keuren, om zo een concurrentievoordeel te voorkomen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment