‘Bitcoin ETF lancering zal niet het effect hebben wat iedereen hoopt’

Louise de Graaf


De komst van een bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) wordt flink geanticipeerd door de crypto community. Beleggers hopen namelijk dat goedkeuring van het fonds op de Amerikaanse beurzen ervoor kan zorgen dat er veel institutioneel vermogen naar de cryptocurrency markt stroomt. Dit kan resulteren in explosieve stijgingen in de koersen.

Volgens een adviseur bij VanEck, een van de grote vermogensbeheerders die een Bitcoin fonds aanvraag heeft uitstaan, kunnen de prijs prestaties op de korte termijn tegenvallen. 


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Impact van ETF op BTC koers kan op korte termijn tegenvallen

De BTC koers kende een goede afsluiting van het jaar. Investeerders hebben hun zinnen gezet op een goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF in januari van dit jaar. Het resultaat is dat de bitcoin prijs sinds oktober flink is gaan stijgen, van $27.000 tot een huidige waarde van $42.600.

Dit komt neer op een prijsstijging van maar liefst 57%. Daarmee lijkt de markt de komst van het fonds al ingeprijsd te hebben. Dat de markt de verdiensten van een Spot ETF al ingeprijsd heeft, kan mogelijk een teken zijn dat er op de korte termijn een BTC correctie kan optreden, zo licht VanEck adviseur Gabor Gurbacs verder toe op social media platform X.

Volgens de adviseur wordt de impact van de BTC Spot ETF op de korte termijn flink overschat. Gurbacs verwacht slechts enkele honderden miljoen dollars aan kapitaalinstroom, die grotendeels al in de markt zaten. Gecombineerd met het feit dat grote verdiensten al zijn ingeprijsd is een correctie waarschijnlijk volgens de VanEck adviseur. 

Lange termijn verdiensten BTC Spot ETF worden onderschat

Verder voorziet Gurbacs dat beleggers juist de lange termijn verdiensten van het veelbesproken fonds onderschatten. Over een lange tijd kunnen er vele miljarden dollars naar de crypto markt stromen wat tot biljoenen dollars in waarde kan leiden. Hier legt de adviseur ook een vergelijking met goud, de edelmetaal wist gigantisch in prijs te stijgen nadat er een goud ETF werd gelanceerd in 2004.

Een ons aan goud steeg in 8 jaar tijd van $400 naar $1.800 en resulteerde ervoor dat er $8 miljard aan marktwaarde werd toegevoegd aan het edelmetaal. Een vergelijkbaar scenario kan optreden voor bitcoin, zo verwacht Gurbac.

Post Views: 375

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment