Bitcoin ETF strijd barst los met reclameoorlog

Louise de Graaf


Na jaren van voorbereidingen en afwijzingen lijkt een spot bitcoin (BTC) exchange-traded fund, of beursfonds, in de VS dichterbij dan ooit.

Twee vermogensbeheerders zijn deze week zelfs al begonnen met reclamecampagnes voor hun bitcoin fondsen.


Bitcoin en ethereum lijken nieuwe daling voor te bereiden

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Strijd om bitcoin ETF begint met advertenties

De twee vermogensbeheerders, Bitwise en Hashdex, zijn de strijd al begonnen. Zij concurreren met elkaar via nieuwe advertentiefilmpjes.

Bitwise lanceerde op 18 december zijn eerste bitcoin-ETF advertentie. Het gaat dan om een reclamefilmpje met acteur Jonathan Goldsmith, bekend van de “meest interessante man ter wereld” reclame voor Dos Equis, een Mexicaans biermerk.

Op 20 december volgde Hashdex met zijn advertentie. Het reclamefilmpje van Hashdex bevat een kiepwagen met de volgende tekst:

“Aandelen zijn geen crypto. Vastrentende waarden zijn geen crypto. Edelmetalen? Nee, ook geen crypto. Jouw investering in bitcoin verdient een bedrijf dat gespecialiseerd is in crypto.”

Vervolgens bleef Bitwise niet stilzitten en deelde gisteren alweer een nieuw reclamefilmpje. Goldsmith was weer van de partij en zei ditmaal: “Dacht dat je het wel zou willen weten, Satoshi stuurt zijn groeten.”

Bitcoin ETF afkeuring of goedkeuring voor 10 januari

De cryptomarkt wacht al jaren met smacht op de goedkeuring van een bitcoin-ETF in de VS. Het zou namelijk massaal kapitaal kunnen aantrekken naar de markt. Michael Saylor noemde het onlangs zelfs de “grootste ontwikkeling op Wall Street in 30 jaar”.

Er bestaat echter nog altijd een kans dat de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), alle aanvragen afwijst. Dat is in het verleden al meerdere malen gebeurd.

Toch lijkt de markt ditmaal zekerder dan ooit te zijn dat de SEC een of meerdere aanvragen zal goedkeuren. De reclamefilmpjes zijn een sterk teken van dit vertrouwen.

Momenteel wordt verwacht dat de SEC een beslissing zal nemen nog voor 10 januari. Dan valt namelijk de definitieve deadline voor de eerste aanvraag.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment