Bitcoin ETF’s krijgen deadline voor hun laatste aanpassingen

Louise de Graaf


De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft afgelopen donderdag gesproken met meerdere topmannen van bitcoin (BTC) ETF aanvragers. Aanwezig waren leiders van BlackRock, Grayscale Investments, ARK Investments, 21Shares en meer. Twee van de bedrijven, ARK en 21 Shares die gezamenlijk een bitcoin ETF hebben aangevraagd, hebben nu een deadline gekregen voor hun laatste aanpassingen. 


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Ark en 21Shares krijgen deadline voor bitcoin ETF

Verschillende grote crypto bedrijven hebben bitcoin spot ETF’s aangevraagd. De beursfondsen zijn revolutionair voor de crypto sector en zullen een grote impact hebben indien geaccepteerd. Vermogensbeheerder BlackRock heeft er een aangevraagd met grote potentie. Ook ARK Investments en 21Shares hebben gezamenlijk een aanvraag gedaan.

De twee waren een van de eersten en zijn dan ook als eerste aan de beurt in het proces. Voordat een ETF werkelijkheid wordt moet het eerst geaccepteerd worden door de financiële waakhond. De SEC is daar verantwoordelijk voor. Het overheidsorgaan heeft afgelopen dinsdag een meeting gehad met zeven grote bedrijven die bitcoin ETF’s hebben aangevraagd.

Naast een aantal belangrijke onderwerpen die zijn besproken is er ook een deadline gezet. ARK en 21Shares zijn gezien hun vroege aanvraag als eersten aan de beurt voor goedkeuring of afwijzing. Afgelopen donderdag kregen zij te horen dat zij tot 29 december hebben om hun laatste aanpassingen te maken. Indien zij dat doen, zullen ze uiterlijk op 10 januari de beslissing van de SEC te horen krijgen.

Ark en 21Shares staan het verst in het proces

Lukt het de twee samenwerkende bedrijven niet om de aanpassingen op te sturen, dan wordt de deadline verlengd. Dan worden ze niet inbegrepen in de zogeheten ‘eerste golf’ van goedkeuringen van begin januari. In plaats daarvan zullen ze hoogstwaarschijnlijk bij de rest worden gevoegd, zoals BlackRock en Grayscale. 

Hoe het momenteel staat met het maken van de aanpassingen is niet bekend. De twee bedrijven hebben er een week voor gekregen, wat een korte tijd is voor dergelijke wijzigingen. Hun gezamenlijke ETF aanvraag is daarentegen de enige die tot dusver de handelskosten bevat. Die zal 0.80% omvatten.

Post Views: 130

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment