Bitcoin gaat niet meer onder $35.000, aldus PlanB

Louise de Graaf


De Nederlandse Bitcoin (BTC) analist PlanB, die wereldwijd bekendheid heeft verworven dankzij zijn Stock-to-Flow (S2F) model, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan op het sociale mediaplatform X. Hij heeft namelijk zijn verwachting uitgesproken dat de prijs van bitcoin niet meer langdurig onder de 35.000 dollar zal handelen. Deze voorspelling is gebaseerd op de stijgende hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin waardering op basis van moeilijkheidsgraad

PlanB deelde gisteren een nieuw X-bericht met zijn 1,8 miljoen volgers waarin hij de stijgende waarde van bitcoin gebaseerd op de moeilijkheidsgraad van het mining-proces besprak. Hij schreef dat de bitcoin prijs in deze context tot 35.000 dollar is gestegen.

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining is in directe vorm afhankelijk van de hashrate van het netwerk. Des te meer rekenkracht er wordt ingezet, des te moeilijker het wordt om een nieuw transactieblok te minen. Dit principe houdt de blokproductiesnelheid constant rond de tien minuten.

‘’Investeerders kopen bitcoin met dollars, en miners kopen bitcoin met kilowattuur (kWh). Er moet een relatie/arbitrage zijn’’, zo schrijft PlanB in een reactie op iemand anders.

De mining difficulty is de afgelopen maanden ontzettend hard gestegen, dankzij toenemende concurrentie in de mining-sector. ‘’Dus, wat weten miners wat beleggers (nog) niet weten, of … kopen ETF’s via miners?’’

De voormalig institutionele investeerders sluit niet 100 procent uit dat bitcoin nooit meer onder de 35.000 dollar zal dalen, maar dit prijslevel vormt naar zijn mening nu ‘’een fundamentele ondergrens die niet gemakkelijk doorbroken wordt, vooral op de lange termijn’’. Een zogenoemde ‘black swan-event’, wat verwijst naar een onvoorspelbare gebeurtenis zoals de uitbraak van de COVID-pandemie, zou naar zijn mening wel de koers tot onder de 35.000 dollar kunnen laten dalen.

Bitcoin koers naar $524.000?

Afgelopen zaterdag liet PlanB ook al weten ‘’niet verbaasd’’ te zijn als de komende vier jaar het grootste deel van alle bitcoins tussen de 65.000 en 524.000 dollar zal worden overgedragen. Op het moment van de volgende halving, die ergens rond april volgend jaar zal plaatsvinden, zullen de meeste bitcoins verhandeld zijn tussen de 16.000 en 65.000 dollar.

Voorheen werd het bovenste limiet steeds vermenigvuldigt met een factor 4, maar PlanB sluit niet uit dat de volgende cyclus explosiever wordt dan de vorige. Dit komt doordat er verschillende macrofactoren zijn die de cyclus van 2021 hebben beïnvloed, zoals de coronapandemie en de miningban in China.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment