‘Bitcoin gaat recordprijs halen als Trump aan de macht komt’

Louise de Graaf


Er is geen gebrek aan mensen die ervan overtuigd zijn dat bitcoin (BTC) volgend jaar een nieuwe recordprijs gaat halen. De koers is in 2023 hard gestegen, en er zijn signalen dat dit nog verder doorgezet kan worden. VanEck doet een wel erg opmerkelijke voorspelling; de koers zou een nieuwe all-time high kunnen halen als Trump president van de Verenigde Staten wordt.


Bitcoin en Tether nu legaal voor betalen belasting in Zwitserse stad

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

‘Bitcoin gaat in 2024 knallen door Trump’

Dat schrijft de vermogensbeheerder in een op Seeking Alpha gepubliceerd onderzoeksrapport. Het doet niet één, maar 15 voorspellingen voor de crypto-markt in 2024. Eén daarvan is dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal winnen. VanEck verwacht dat hij een kleine meerderheid van 290 stemmen zal hebben. In totaal kan de president 538 stemmen krijgen, en met 270 of meer heeft een kandidaat een meerderheid.

Er is ook geen gebrek aan partijen die voorspellingen doen over wie politieke verkiezingen in 2024 zullen winnen, maar desondanks is het niet de enige gedurfde voorspelling die het bedrijf doet. Wereldwijd zou meer dan 45% van de wereldbevolking mee gaan doen aan stemrondes – er zullen namelijk meer verkiezingen zijn dan alleen die in de VS. Dat percentage zou een record zijn.

Een overwinning voor Trump zou volgens VanEck ervoor kunnen zorgen dat de bitcoin koers nieuwe records zal halen. De Republikeinse partij lijkt het afgelopen jaar een stuk beter te zijn geweest voor de Amerikaanse crypto-industrie dan de Democratische partij met Biden. Een overwinning van Trump zou deze positieve houding kunnen doorzetten.

Tegelijkertijd heeft Trump zichzelf de afgelopen paar jaar fel uitgelaten over bitcoin en crypto. Hij verklaarde in 2019 dat crypto geen geld, maar gebakken lucht is. In 2021 voegde hij hieraan toe dat de activaklasse heel gevaarlijk is. Inmiddels lijkt hij een beetje te zijn bijgedraaid, want hij heeft eerder deze week nog een NFT-reeks geïntroduceerd.

Advertisement

Gaat de SEC een ander beleid voeren als Trump weer aan de macht komt?

Eén van de dingen waar Trump volgens VanEck verandering in zou brengen zou de vijandige houding van de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn. De SEC vindt al sinds de aanstelling van de Biden-regering dat bijna alle altcoins op Amerikaanse cryptobeurzen ongeregistreerde effecten zijn.

Sindsdien zijn er al talloze rechtszaken tegen crypto exchanges geweest. Coinbase-CEO Brian Armstrong is ervan overtuigd dat als de SEC het huidige beleid doorzet, dat het de industrie kapotreguleert en het buitenland een concurrentievoordeel geeft. Dit zou ook kunnen veranderen als Trump opnieuw aan de macht komt, want bij een nieuwe regering wordt doorgaans een nieuwe top bij beleidsmakers zoals de SEC aangesteld.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment