Bitcoin hater zegt dat hij verkeerd zat

Louise de Graaf


Je kunt zeggen wat je wilt over bitcoin (BTC), maar het afgelopen decennium was vrijwel de best presterende activa. CNBC-presentator Jim Cramer zegt ook vaak wat hij wilt – helaas heeft hij het vaak wel bij het verkeerde eind. Nu verklaart hij dat hij verkeerd zat met bitcoin, en dat het wél een goede investering is.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Jim Cramers mening over bitcoin verandert weer

In een aflevering van Lightning Round was een luisteraar te gast die aandelen in de beursgenoteerde bitcoin miner CleanSpark heeft gekocht. “Als je bitcoin leuk vindt, koop dan bitcoin. Dat is altijd al mijn mening geweest,” antwoordde de bekende presentator. Ook zegt hij in bitcoin of in miningaandelen te hebben geïnvesteerd en er veel geld op heeft verdiend. Echter heeft hij te vroeg verkocht.

Veel context heeft de opmerking niet omdat hij steeds bijzonder korte antwoorden geeft – vandaar ook de naam ‘Lightning Round’. Maar met name de timing is opvallend, want de bitcoin koers staat op het hoogste punt in anderhalf jaar tijd.

‘Inverse Cramer-ETF’ presteert goed

Halverwege vorig jaar vond Cramer nog dat bitcoin een slechte investering was, en dat het nog veel verder ging dalen. Hij zag niet in waarom de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies niet zou kunnen zakken tot onder 1 biljoen dollar, want ze hadden volgens hem helemaal geen waarde. De koers stond toen op nog geen 22.000 dollar, wat aardig in de buurt kwam van de bodem van ongeveer 16.000 dollar.

Cramer verandert dus vrij vaak van mening wat bitcoin betreft. Begin 2022 verwachtte hij dat de koers de bodem had bereikt, terwijl dit nog maar het begin van de bearmarkt was. Afgelopen oktober verklaarde de presentator dat hij een flinke koersdaling verwachtte, maar inmiddels is de koers al met ruim 30% gestegen.

Zijn uitspraken zijn al jaren zó berucht dat analisten een ‘Inverse Cramer ETF’ hebben bedacht die exact het tegenovergestelde doet als Cramer iets verwacht. Volgens Quote presteert dit fonds zelfs beter dan de de S&P 500-aandelenindex.

Post Views: 0



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment