Bitcoin herovert de $42.000: oudjaarsrally?

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft na een dip gisteren de belangrijke grens van $42.000 opnieuw veroverd. Op dit moment staat BTC dan ook 1,34% hoger dan 24 uur geleden. Het handelsvolume ligt op €13,4 miljoen, wat het de op één na meest verhandelde cryptocurrency maakt op Bitvavo.


De keerzijde van een Bitcoin beursfonds: analist waarschuwt

Bitcoin koers van de afgelopen 24 uur

Gisteren, rond 8 uur ‘s morgens, begon de bitcoin koers met een relatief scherpe daling. Tijdens deze daling geraakte de koers zelfs onder de $42.000. Dat is een bijzonder belangrijk gebied. Gelukkig wist de koers gedurende de dag de daling om te zetten in een stijging. Dat vertaalt zich naar een relatief groene markt deze ochtend op oudjaarsdag.

Sinds ongeveer 7 uur vanochtend schoot de koers weer aardig omhoog. Binnen een uur steeg het iets meer dan een procent, maar vervolgens werd er ook weer wat van die stijging ingeleverd. Wellicht dat we gedurende de dag nog een verdere stijging gaan zien, want de richting lijkt duidelijk omhoog te zijn ingezet.

Op het moment van schrijven staat de koers van BTC op $42.500 op Bybit. Op het Nederlandse Bitvavo wordt bitcoin verhandeld tegen een europrijs van €38,750.

De reactie van verschillende altcoins op de bitcoin koers

De drie hardst gestegen altcoins uit de top 50 zijn Internet Computer (ICP), Injective (INJ) en Toncoin (TON). De tokens zijn respectievelijk met 35,6%, 9,61% en 5% gestegen. Opvallend is natuurlijk ICP dat echt een astronomische stijging heeft laten zien.

Bitcoin SV (BSV) en Bitcoin Cash (BCH) doen het een stuk minder goed. De altcoins zijn respectievelijk met 9.17%, 6,55% gedaald. Opmerkelijk is dat deze twee forks van Bitcoin het gisteren juist enorm goed deden. De stijgingen hier waren klaarblijkelijk van korte duur.


Grootste bank VS wil Bitcoin kopen: BlackRock betrekt JPMorgan in ETF

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 34,51 XRP of 34,30 cardano (ADA)! Maak nu een account aan bij Bitvavo en pak 20 euro gratis.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment