‘Bitcoin investeerders krijgen versneld staatsburgerschap in ruil voor een donatie’

Louise de Graaf


El Salvador heeft naar verluidt geschiedenis geschreven door een wet goed te keuren die staatsburgerschap aanbiedt aan buitenlandse investeerders die bitcoin (BTC) bezitten.


Bitcoin ETF: BlackRock ontmoet waakhond over BTC beursfonds

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

El Salvador lokt bitcoin investeerders

Volgens een rapport van Reuters heeft het Congres van El Salvador een migratiewet aangenomen waarmee buitenlandse investeerders die een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin bezitten, in aanmerking komen voor staatsburgerschap. Buitenlanders dienen de bitcoin te doneren om in aanmerking te komen voor versneld staatsburgerschap. Dit is zo opgezet om de sociale en economische ontwikkelingsprogramma’s van de overheid te ondersteunen. Echter zal er geen minimum donatiebedrag zijn, meldt Reuters.

De wet stelt dat buitenlandse investeerders die minimaal drie bitcoin bezitten in aanmerking komen voor versnelde naturalisatie in El Salvador. Het idee achter deze wet is om buitenlandse investeerders aan te moedigen om bij te dragen aan de economische en sociale ontwikkeling van het land door middel van bitcoin-investeringen.

Volgens de berichten van Reuters heeft het congres van El Salvador de wet aangenomen als onderdeel van bredere inspanningen. Het land moet namelijk aantrekkelijker worden voor buitenlandse investeerders. De wet is van kracht gegaan op 21 december 2023. Het biedt een nieuw kader voor het verlenen van staatsburgerschap op basis van digitale activa.

Bitcoin pionierschap in Zuid-Amerika

De wet is uniek in de huidige financiële wereld. Met de wet positioneert El Salvador zich als een pionier op het gebied van de integratie van digitale activa om het land te ontwikkelen. Het is een opmerkelijke stap die de grenzen tussen traditionele financiën en de opkomende wereld van crypto vervaagt.

De regering van El Salvador heeft de nieuwe wet nog niet officieel aangekondigd, maar het Nationaal Bitcoinkantoor (ONBTC) heeft verschillende berichten op X (voorheen Twitter) gerepost waarin het nieuws wordt gemeld. De ONBTC is een speciale administratieve eenheid die alle bitcoin- en cryptocurrencyprojecten landelijk beheert.

“Altruïstische buitenlanders die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van de economische, sociale en culturele ontwikkeling van El Salvador door bitcoin te doneren,” staat in de wet.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment