Bitcoin investering in de honderden miljoenen door MicroStrategy

Louise de Graaf


Er is op dit moment geen enkel bedrijf dat meer investeert in bitcoin (BTC) dan MicroStrategy, in ieder geval niet als je exchanges buiten beschouwing laat. Nu wordt het gat met de rest van de investeerders nóg groter, want MicroStrategy heeft opnieuw een enorm bedrag geïnvesteerd.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

MicroStrategy koopt nóg meer bitcoin

Op zijn website documenteert het bedrijf voor investeerders elke stap die het neemt omtrent bitcoin. In een nieuw document onthult het bedrijf dat het ongeveer 16.130 BTC heeft bijgekocht voor ongeveer 593,3 miljoen dollar. De gemiddelde aankoopprijs bedroeg 36.785 dollar, dus ongeveer 1000 dollar of 2,7% lager dan de huidige koers.

Sindsdien heeft het in totaal zo’n 174.530 BTC, die zijn aangekocht bij een gemiddelde bitcoin koers van 30.252 dollar. De koers staat op het moment rond 37.700 dollar, de positie staat dus op een winst van ongeveer 25%. Het geheel is nu bijna 6,6 miljard dollar waard, wat betekent dat het een theoretische winst van 1,65 miljard dollar heeft.

Het is de tweede keer dat MicroStrategy deze maand een aankoop onthult. Vorige maand vulde het zijn positie aan met nog eens 115 BTC, Daarvoor gaf het 5,3 miljoen dollar uit. Die toevoeging valt dus totaal in het niet bij die van deze maand.

MicroStrategy verreweg de grootste bitcoin investeerder

MicroStrategy is nu met afstand het grootste bekende bedrijf dat zelf investeert in bitcoin. Volgens Bitcoin Treasuries is de eerstvolgende partij de bitcoin miner Marathon Digital (MARA), maar dat bedrijf heeft ‘slechts’ 13.726 BTC. Toch zijn er een aantal partijen die nog veel meer bitcoins hebben.

Bitcoin Treasuries rekent crypto exchanges niet mee, die naast coins van henzelf ook veel geld van klanten beheren. Volgens CoinGlass hebben Binance en Coinbase op het moment bijvoorbeeld 501.897 BTC en 441.218 BTC. Ook heeft Grayscale maar liefst 624.947 BTC in zijn GBTC-beursfonds, maar deze coins zijn van talloze investeerders.

Het moet gezegd worden dat MicroStrategy beursgenoteerd is, en dat kopers van het aandeel (beurssymbool: MSTR) mede-eigenaar zijn van het enorme bedrag. Het bedrijf trekt daarom nogal wat belangstelling. Vorige week behaalde het de hoogste slotkoers sinds 2021.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment