Bitcoin koers akelig stil, hier moet je vandaag op letten

Louise de Graaf


De volatiliteit voor bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt staat op een laag pitje momenteel. Perioden van weinig prijsschommelingen gaan vaak vooraf aan grote marktbewegingen. Wat dat betreft is het goed om een beeld te hebben van de huidige stand van zaken zodat je niet met verrassingen komt te staan. Daarnaast zal vandaag een belangrijke economische indicator gepubliceerd worden. Ook dit bespreken we in deze ochtendupdate.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitcoin koers stabiel

Gisteren zat de bitcoin koers verwikkeld in een lichte neerwaartse trend. Aan het eind van de middag bereikte de koers zijn dieptepunt van vlak onder de 37.000 dollar. Vervolgens klom de koers langzaam omhoog en betrad aan het begin van de avond zijn krappe bereik waarin het momenteel nog steeds zijwaarts beweegt. Deze range loopt van grofweg 37.200 dollar tot zo’n 37.500 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht bitcoin boven dit handelsbereik uitstijgen, dan is 38.000 dollar hét level om in de gaten te houden. De afgelopen tijd is dit namelijk een zeer sterk weerstandsniveau gebleken. Bitcoin heeft namelijk al veelvuldig geprobeerd voorbij de 38.000 dollar te stomen, maar is keer op keer teruggefloten. Het jaarlijkse hoogtepunt, dat op 9 november werd bereikt, staat bovendien nipt boven deze weerstand. Een uitbraak kan een stijging richting 40.000 dollar veroorzaken.

36.700 dollar is het eerstvolgende steunniveau wanneer we onder de 37.200 dollar terechtkomen. Bij een verdere daling is het niveau rondom 35.600 dollar cruciaal om boven te blijven om een bloedbad richting 34.000 dollar te voorkomen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.399 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro uit op 34.300.

Altcoinmarkt: XRP, cardano en dogecoin stijgen minimaal

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt zijn er geen uitschieters waarneembaar. De grote altcoins staan, net als bitcoin, dicht bij hun prijs van 24 uur geleden.

Ripple (XRP) staat 2,11% in de plus, cardano (ADA) is met 2,75% gestegen en dogecoin (DOGE) met 1,59%. Ook zijn er enkele dalers. Zo staat solana (SOL) 1,29% lager dan gisteren en chainlink (LINK) heeft 1,17% ingeleverd.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 27,74 ADA of 140,98 DOGE! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin vandaag: Diensten Inkoopmanagersindex VS

Vandaag staat de publicatie van de Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) uit de Verenigde Staten op de agenda. Dit is een belangrijke economische indicator die de prestaties van de Amerikaanse dienstensector meet.

Om 15:45 uur zal de data naar buiten worden gebracht. Er wordt een waarde van 50,4 verwacht, terwijl deze aan het begin van de maand nog gelijkstond aan 50,6.Een PMI van onder de 50 duidt op een krimp in de dienstensector, waarbij een lager waarde op een sterker krimptempo wijst. Dit zou de zorgen tot een recessie tot een hoger niveau tillen, wat in eerste instantie negatief is voor de bitcoin koers.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment