Bitcoin koers binnen jaar op nieuw record, volgens CEO VanEck

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

De CEO van de bekende vermogensbeheerder VanEck verwacht rooskleurige tijden voor Bitcoin (BTC). De topman heeft zijn vertrouwen uitgesproken dat bitcoin volgend jaar zal stijgen tot een nieuwe recordprijs. De aankomende halving, de mogelijke verwelkoming van een Bitcoin beursfonds en mogelijke renteverlagingen zullen volgens hem de katalysatoren zijn tot het verbreken van de vorige all-time high van grofweg 69.000 dollar.


Cathie Wood’s ARK zet verkoopgolf voort met bitcoin GBTC aandelen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin bullmarkt

Jan Van Eck schoof gisteren aan bij CNBC om het te hebben over Bitcoin. Hij vergeleek Bitcoin met goud en merkte op dat het gedrag en het potentieel van Bitcoin als store of value vergelijkbaar zijn. Volgens Van Eck zal Bitcoin, dat in de volksmond vaak het digitale goud wordt genoemd, een aanvulling zijn op het edelmetaal.

VanEck is een van de vele kanshebbers om een Bitcoin beursfonds op de Amerikaanse markt te lanceren. De mogelijke goedkeuring van dergelijke fondsen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt door Van Eck als een cruciaal element gezien voor het initiëren van een nieuwe bullmarkt .

Daarnaast beschouwt hij de aankomende Bitcoin halving evenals mogelijke renteverlagingen van centrale banken belangrijke factoren voor Bitcoin om volgend jaar een nieuwe grote opwaartse trend in te luiden.

Van Eck vergeleek de groei van Bitcoin met die van een kind dat volwassen wordt. Volgend jaar zullen wat hem betreft grote stappen worden in deze ontwikkeling. Met name de mogelijke komst van spot Exchange Traded Funds (ETF’s) brengen volgens hem de adoptie in een stroomversnelling.

Alles bij elkaar opgeteld zal de bitcoin koers floreren en ‘’binnen twaalf maanden’’ op een nieuwe all-time high staan, zo denkt Van Eck. Dit zou betekenen dat BTC vanaf zijn huidige niveau van zo’n 41.800 dollar een prijsstijging van meer dan 65 procent te wachten staat.

Ook Bitwise voorspelt BTC all-time high volgend jaar

Crypto-vermogensbeheerder Bitwise, dat net als VanEck in de race zit voor een Bitcoin beursfonds, verwacht ook een BTC koers van boven de 69.000 dollar in 2024. Eerder deze week deelde het 10 crypto-gerelateerde voorspellingen, waaronder het passeren van zijn absolute piek. Bitwise deelde, in tegenstelling tot Van Eck, de exacte voorspelling dat bitcoin tot een prijs van 80.000 dollar zal stijgen

Post Views: 49Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment