Bitcoin koers daalt hard tot onder $39.000, cruciale prijszone nadert

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) gaat vandaag op dezelfde voet verder als gisteren. De koers is in rap tempo gedaald tot een dieptepunt van vlak onder de 39.000 dollar. Veel altcoins zijn de afgelopen uren percentagegewijs nog harder gedaald. In deze koersupdate brengen we je op de hoogte van het bloedbad en delen we de belangrijke prijslevels om in de gaten te houden.


Bitcoin beleeft hevige prijsschommelingen, markt in dubio

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers daalt onder $39.000 dollar

Gisteren verloor bitcoin al het belangrijke psychologische level van 40.000 dollar. Hiermee werd een belangrijke steunzone, tussen de 40.200 en 40.750 dollar, omgetoverd tot resistance.

De afgelopen uren heeft bitcoin wederom een forse uitglijder gemaakt. Vanmorgen vroeg was de koers nog in strijd met de 40.000 dollar, maar rond 08:00 uur gooide bitcoin de handdoek in de ring.

In rap tempo daalde de prijs van bitcoin tot een absoluut dieptepunt van 38.912 dollar, dat rond 10:30 werd bereikt.

Met de recente daling lijkt bitcoin op weg naar het volgende belangrijke steunniveau rond de 38.000 dollar.

De prijsdaling heeft een forse tik uitgedeeld aan de winstgevendheid van bitcoin, zo laat IntoTheBlock weten. Momenteel staat 23% van alle walletadressen in het rood. Vorige week stond dit nog gelijk aan 13 procent.

Sinds de scherpe daling is de koers iets opgekrabbeld. Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 235 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 36.011.

Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,02% in de min.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 23,69 ADA of 140,63 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Ethereum, solana, cardano en dogecoin dalen hard

Bitcoin’s koersdaling heeft flinke klappen uitgedeeld aan altcoins. Het leeuwendeel van de altcoins is de afgelopen uren met enkele procenten onderuit gegaan.

Kijkend naar de huidige prijs ten opzichte van 24 uur geleden, zijn de verliezen groot. Zo staat ethereum (ETH) 6,42% lager dan gisteren, solana (SOL) 7,77%, cardano (ADA) 6,68% en dogecoin (DOGE) 5,95%.

Post Views: 414

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment