Bitcoin koers in spanning, XRP en cardano knallen omhoog

Louise de Graaf


Sinds de explosieve beweging van bitcoin (BTC) tot boven de 44.000 dollar consolideert de koers in een steeds krapper wordende range. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat er een nieuwe grote beweging op komst is. In deze ochtendupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin koers stabiel

De bitcoin koers heeft de afgelopen dag weinig spannends laten zien. De koers is gisteren tot tweemaal toe in de buurt gekomen van zijn piek van 44.400 dollar, maar was niet in staat zijn jaarlijks hoogtepunt te evenaren of zelfs te verbreken. Qua dieptepunten is de koers echter ook niet verder gekomen dan vlak onder de 43.500 dollar, en dus blijft het nog erg spannnend. Gedurende de avond en nacht vertoont bitcoin bovendien steeds minder prijsschommelingen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin beweegt in een zogeheten symmetrische driehoek waarbij er steeds lagere hoogtepunten en hogere dieptepunten gevormd worden. Deze toenemende consolidatie toont een evenwicht tussen kopers en verkopers in de markt.

Het wordt steeds krapper en een uitbraak uit het patroon lijkt om die reden aanstaande. Bij een uitbraak naar boven is het niveau tussen 44.000 en de absolute piek van 44.400 dollar het weerstandsniveau om in de gaten te houden. Bij een koersdaling zijn 43.400 en 42.400 dollar de eerstvolgende steunniveaus die bitcoin op kan gaan zoeken.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 43.954 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 40.841. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,80% hoger.

XRP, cardano en avalanche stijgen +5%

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt dan is te zien dat de grote altcoins bijna allemaal nipt in groen kleuren. Zo staat ethereum (ETH) 0,05% hoger, is build ‘n build (BNB) 1,69% gestegen en solana (SOL) met 0,75%.

Ripple (XRP), cardano (ADA) en avalanche (AVAX) steken echter significant boven de rest uit. XRP is 5,04% gestegen, cardano 7,11% en avalanche 5,13%.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 47,72 ADA of 33,12 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin vandaag: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding VS

Om 14:30 publiceert het Amerikaanse Department of Labor de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding van de Verenigde Staten. De verwachting ligt op 222.000 aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen. Vorige week waren het er 218.000.

Het is een belangrijke indicator die ‘voorloopt’ op het werkloosheidscijfer, die iedere maand naar buiten wordt gebracht. Hoe hoger de werkloosheid, hoe sneller de Amerikaanse centrale bank zal beginnen met het verlagen van de rente. Een mogelijke recessie is echter tevens het gevaar bij slechtere cijfers.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment