Bitcoin koers keldert snel, crypto markt kleurt rood

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is vroeg in de ochtend hard uitgegleden en heeft zoals gewoonlijk de markt meegetrokken. Als gevolg is rood veruit de meeste dominante kleur op het moment. In deze ochtendupdate brengen we je up-to-date over de actuele situatie op de crypto markt, zodat je zelfs op tweede kerstdag niets mist.


Bitcoin koers stijgt 5%, nieuwe lading aan beursfonds ontwikkelingen

Bitcoin duikt onder $43.000

Zondagavond daalde bitcoin onder zijn steunniveau van 43.400 dollar, maar gisteren aan het begin van de middag passeerde de koers gemakkelijk dit prijslevel om tot een piek van zo’n 43.800 dollar uit te stijgen.

Gedurende de middag, avond en nacht bewoog bitcoin zijwaarts, vlak boven het eerder genoemde prijslevel van 43.400 dollar. Om 06:00 uur maakte bitcoin echter plotseling een steile neerwaartse beweging. In slechts een uur tijd daalde de koers van 43.450 dollar tot een dieptepunt van 42.650 dollar. Dit betreft een daling van 1,8%.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het eerstvolgende weerstandsniveau is logischerwijs het verloren level van 43.400 dollar. Bij een verdere daling zou 42.400 dollar de volgende halte kunnen zijn.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.707 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.762. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,49% in de min.

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,25 SOL of 36,77 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.


Crypto update: topdag voor altcoins, bitcoin koers daalt lichtjes

Crypto in het rood, XRP ontsnapt aan daling

Kijkend naar de rest van de markt is te zien dat bijna alle grote jongens in het rood kleuren. Build ‘n build (BNB) heeft 0,58% ingeleverd de afgelopen 24 uur, cardano (ADA) is met 1,19% gedaald en dogecoin (DOGE) met 0,62%.

Ethereum en avalanche (AVAX) zijn de hardste dalers en overtreffen bitcoin in die zin: ethereum staat 2,50% lager dan gisteren en avalanche is met 3,78% gedaald.

Niet alles kleurt echter rood. Solana (SOL) staat ondanks een scherpe daling van zo’n 3% in het afgelopen uur nipt hoger dan 24 uur geleden. Ripple (XRP) is de absolute winnaar met een minimale stijging van 0,90%.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment