Bitcoin koers maakt reuzensprong en passeert $41.000

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft vannacht voor het eerst in 19 maanden tijd de magische grens van 40.000 dollar doorbroken. Sterker nog, bitcoin heeft de 41.000 dollar ruimschoots overtroffen, een niveau dat de verwachtingen van menig crypto-investeerder overstijgt. In deze ochtendupdate brengen we je volledig op de hoogte van de koersexplosie die plaats heeft gevonden, en nog steeds gaande is.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin koers stijgt 5%

Gistermiddag was bitcoin nog maar een fractie verwijderd van 40.000 dollar. Dit prijslevel wordt als een sterke weerstand beschouwd, mede vanwege het psychologische ronde getal. Vlak voor middernacht klopte de bitcoin koers aan bij de cruciale zone. Nadat het level minimaal werd overtroffen, maakte de koers een kleine correctie tot vlak onder de 40.000 dollar. Hierna is de koers begonnen aan een heuse opmars en werd de 40.000 dollar steeds verder achter zich gelaten.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin bevindt zich op het moment van schrijven op een absolute piek van 41.676 dollar op crypto exchange Bybit. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.334. Bitcoin staat 5,63 procent hoger dan gisteren.

De koersexplosie heeft tot meer dan 188 miljoen dollar aan liquidaties geleid op de cryptomarkt, waarvan bijna 147 miljoen dollar aan short-posities. Iets minder dan 72 miljoen dollar aan liquidaties lag bij bitcoin. Dit blijkt uit data van Coinglass.

De volgende grote weerstandsniveaus liggen op 43.000 en 64.000 dollar. Bij een daling zal 40.000 dollar een belangrijk level zijn om in de gaten te houden.

Bitvavo geeft sinterklaascadeau van 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 119,922 DOGE of 17,12 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum en dogecoin schieten omhoog

In vergelijking met bitcoin zijn de stijgingen van de meeste andere cryptomunten relatief bescheiden geweest. Kijkend naar de top 10 cryptomunten van het moment, vallen ethereum en dogecoin (DOGE) op als uitblinkers. Ethereum is de afgelopen 24 uur namelijk met 3,79 procent gestegen en dogecoin zelfs met 5,81 procent.

Andere grote altcoins zoals ripple (XRP) en cardano (ADA) staan respectievelijk 1,91 en 2,76 procent in de plus.

 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment