Bitcoin koers naar ‘minimaal’ 600.000 euro, aldus beursfonds-kandidaat

Louise de Graaf


In het Bitcoin (BTC) ecosysteem zijn er enkele prominente supporters te vinden, waaronder Cathie Wood, de CEO van de Amerikaanse vermogensbeheerder ARK Invest. De enorme Bitcoin bull heeft al vaker prijsvoorspellingen van reusachtige formaten losgelaten voor bitcoin, maar deelt nu een prijsdoel dat volgens haar het meest waarschijnlijke scenario aanduidt.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin ‘base case’

Wood deelde haar voorspelling op 15 november in een interview met Yahoo Finance. Om precies te zijn had ze het over een zogenoemde ‘base case’ voor bitcoin.

Wood impliceert dat, gegeven de analyses en prognoses van ARK Invest, de meest waarschijnlijke uitkomst (het ‘base case’ scenario) is dat de bitcoin koers uiteindelijk zal stijgen tot het genoemde bereik van 600.000 tot 650.000 dollar.

In het interview omschrijft ze Bitcoin als het allereerste wereldwijde, digitale, private, op regels gebaseerde monetaire systeem. Wood legt uit dat de prijsvoorspelling grotendeels is gebaseerd op de ingebouwde schaarste van Bitcoin en de toenemende institutionele belangstelling. Specifiek zei ze het volgende:

‘’Er zullen ooit maar 21 miljoen bitcoins zijn… en we denken dat instellingen, als de SEC een bitcoin ETF goedkeurt, het gevoel zullen hebben dat de kust veilig is.’’

Eerder deze week verscheen Wood ook al in een interview met CNBC Squawk Box waarin ze haar verwachting uitsprak dat de cryptomarkt in 2030 maar liefst 25 biljoen dollar waard zal zijn.

BTC beursfonds

In het interview met Yahoo Finance kon de aanvraag van ARK Invest, tezamen met 21Shares, om een bitcoin beursfonds op de Amerikaanse markt te krijgen natuurlijk niet ontbreken. De gezamenlijke aanvraag is de eerste van velen die een laatste deadline op de agenda heeft; namelijk op 10 januari.

Wood vertelde dat er ‘’iets is veranderd’’ bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de beoordelingsprocedure voor hun bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag.

De commissie is namelijk begonnen met het stellen van vragen over de desbetreffende ETF-aanvraag. In het verleden was hier nooit sprake van en wees de SEC eenvoudigweg de aanvragen tot de prullenbak.

Er heerst op dit moment veel optimisme in de markt over een mogelijke introductie van een bitcoin beursfonds in de Verenigde Staten, nar jaren van vergeefse inspanningen. Analisten hebben hun ogen gericht op de deadline van ARK Invest en 21Shares voor de mogelijke massa-goedkeuring van bitcoin spot-ETF aanvragen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment