Bitcoin koers schiet omhoog na nieuws Amerikaanse arbeidsmarkt

Louise de Graaf


De bitcoin koers is vannacht tijdelijk door de 44.000 dollar geschoten, de Europese aandelenmarkten zijn in het groen geopend en ook de Aziatische markt staat in de plus. Het lijkt erop dat de markt vandaag extra optimistisch is over snelle renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, nadat er gisteren nieuwe informatie over de Amerikaanse arbeidsmarkt publiek werd.

Wat is er gisteren gebeurd met de Amerikaanse arbeidsmarkt en wat betekent dat voor de bitcoin koers?


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Amerikaanse arbeidsmarkt verzwakt

Op dinsdag werd bekend dat de Amerikaanse arbeidsmarkt er slechter voorstaat dan aanvakelijk werd gedacht. Dat voedt de geruchten over snelle renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank en dat is bullish voor de bitcoin koers.

“Nieuwe signalen van een arbeidsmarkt die afkoelt maken de geruchten over het einde van de cyclus van renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank sterker. Nu zijn alle ogen gericht op de volgende rentevergadering van de Federal Reserve van komende woensdag”, aldus Hebe Chen van IG Markets.

Ook officials van de Europese centrale bank geven aan op termijn de eerste renteverlagingen te verwachten. Volgens de official in kwestie is er momenteel een “opmerkelijke daling” van de inflatie gaande in de Eurozone.

De bovenstaande grafiek toont de stevige daling in het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten. Waar een score van 9,31 miljoen verwacht werd, zijn er op dit moment nog maar 8,73 miljoen vacatures beschikbaar.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

In principe is dit bullish nieuws, omdat een afkoelende arbeidsmarkt betekent dat de Federal Reserve mogelijk eerder met renteverlagingen op de proppen komt. Maar er kleven ook gevaren aan deze data.

Als de afkoeling van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten en de verzwakking van de economie extreme vormen aannemen
 dan is het nog altijd mogelijk dat we in een recessie belanden.

Dat zou als enige nog echt roet in het eten kunnen gooien van de explosieve stijgingen van de bitcoin koers die we momenteel zien.

Op de blockchain ziet het er momenteel namelijk nog extreem bullish uit voor bitcoin. In tegenstelling tot in 2021 besluiten lange-termijn investeerders nu nog niet om hun bitcoin te verkopen (zie bovenstaande grafiek).

Dat zou in theorie kunnen betekenen dat we nog een lange weg van stijgingen voor

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment