Bitcoin koers veert op na rode week, Chainlink en AI crypto schitteren

Louise de Graaf


Afgelopen week werd de crypto markt vooral gekentekend door rode koersen, maar dat volgde na een periode van sterke stijgingen.

Deze week beginnen de meeste koersen gelijk weer in het groen en staan er weer meerdere opvallend sterke stijgers tussen de altcoin top 100. Toch vrezen sommige analisten dat een diepere correctie alsnog kan volgen.

Ook kunnen deze week de zogenaamde ‘FOMC meeting minutes,’ de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, nog voor wat opschudding zorgen.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 2% naar $1,42 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 18% naar $44,3 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 51,3%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 66 naar 69, een teken dat de angst weer iets is afgenomen.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitcoin terug boven $37.000

Bitcoin (BTC) herstelde afgelopen nacht weer boven $37.000 en dat is een goed teken voor het opwaartse momentum.

Er wordt gespeculeerd dat de overwinning van bitcoin voorstander Javier Milei in Argentinië voor dat laatste duwtje heeft gezorgd.

Sindsdien loopt de koers echter tegen wat weerstand aan rond de $37.250. Om precies te zijn komt de BTC prijs op het moment van schrijven uit op $37.140 op Bybit en €33.981 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,7% in de plus.

Analisten zijn momenteel enigszins verdeeld. Sommigen waarschuwen voor een diepere correctie, maar als de opwaartse trend aanhoudt, kunnen we wellicht binnenkort al een uitbraak richting $40.000 verwachten, zegt Michaël van de Poppe.

Ethereum, cardano en vooral chainlink stijgen fors

Ethereum (ETH) steeg in de afgelopen 24 uur al een stukje sterker, heroverde afgelopen nacht weer de $2.000 en tikte zojuist een piek van $2.020 aan. Op het moment van schrijven zakt ETH naar $2,024, maar lijkt hier mogelijk voor nu steun te vinden en staat daarmee 3,4% in de plus vandaag.

Cardano (ADA) volgt een vergelijkbaar pad vandaag en piekte vanochtend rond $0,399. Op het moment van schrijven zakt ADA naar $0,389 en staat hiermee 3,3% in de plus.

In de top 10 is het vandaag chainlink (LINK) die weer de aandacht naar zich toe trekt. De LINK koers steeg met maar liefst 7% in de afgelopen 24 uur en komt inmiddels bij de $15 aan. Daarmee haalt het ook weer polygon (MATIC) in als de negende grootste cryptomunt op de markt (stablecoins niet meegerekend).


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

AI crypto trekken aandacht in groene crypto top 100

Ook de top 100 kleurt voornamelijk groen vandaag. Dat geldt echter niet voor alle koersen. Kaspa (KAS), die afgelopen week nog met 70% steeg, zakt vandaag met 3,5%. Het nieuwe celestia (TIA), die de afgelopen twee weken met 190% steeg, zakt vandaag met 5%.

Daarentegen hebben we meerdere harde stijgers in de top 100. Arweave (AR) en injective (INJ) staan meer dan 7% in de plus. Voor algorand (ALGO) en apecoin (APE) is dat meer dan 8%. Gala (GALA) en hedera (HBAR) staan al bijna 10% in de plus vandaag.

Lido (LDO) stijgt met 11% en illuvium (ILV) met 12%. Near protocol (NEAR) blijft sterk stijgen en staat vandaag al bijna 15% in de plus. Synthetix (SNX) gooit er nog een schepje bovenop en stijgt met 18,5% naar $3,59.

Vooral zogeheten artificial intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, tokens stelen vandaag de show. Zo stijgt (vlak buiten de top 100) singularitynet (AGIX) met 11,5% en fetch.ai (FET) stijgt al met 13%. Bittensor (TAO) trekt vooral de aandacht me een stijging van maar liefst 23% naar $283.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment