Bitcoin massaal gezocht door Nederlanders: trending op Google

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) staat momenteel volop in de schijnwerpers wereldwijd met het aanstaande beslismoment in de race om Exchange-Traded Funds (ETF’s). Ook in ons kikkerlandje kijken mensen met grote interesse naar het decentrale activum. Bitcoin staat vandaag namelijk op plek 3 wat betreft meest gezochte zoektermen op Google.


Bitcoin beursfondsen zetten cruciale stap voor goedkeuring

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

10k+ Bitcoin zoekopdrachten

Morgen staat de laatste deadline van de gezamenlijke Bitcoin ETF-aanvraag van ARK Invest en 21Shares op de agenda, en naar verwachting zullen meerdere uitgevers groen licht ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De introductie van Bitcoin beursfondsen wordt als een groot moment voor ‘s werelds grootste crypto beschouwd, en dus houden veel mensen de laatste ontwikkelingen in de gaten.

De interesse blijkt zelfs zo hoog dat Bitcoin in ons land op de derde plek staat wat betreft dagelijkse zoektrends op Google. Google Trends verschaft niet het exacte aantal zoekopdrachten, maar indiceert dat het aantal op zijn minst 10.000 bedraagt.

Het grote aantal zoekopdrachten geeft een perfecte illustratie van de ETF-hype weer die nu zijn piek lijkt te bereiken. Als morgen daadwerkelijk de allereerste Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, zoals al maanden wordt verwacht, is de kans groot dat de opwinding naar een nog hoger niveau wordt getild.

Op plek 2 staat ‘Belastingdienst’ en ‘Franz Beckenbauer’ wordt alsmede zijn overlijden vandaag het meest gezocht op Google in Nederland.

Andere tekenen van ETF-hype

De ETF-hype komt ook sterk naar voren in de stijgende bitcoin koers. Gisteren steeg bitcoin namelijk van een dieptepunt van grofweg 43.300 dollar tot een absolute piek van boven de 47.000 dollar. De laatste keer dat bitcoin op een dergelijke prijs stond was begin april 2022.

Het algehele marktsentiment is bovendien tot hoogtes getild die sinds de piek van de vorige bullmarkt niet meer gezien zijn. De welbekende Fear & Greed Index is vandaag namelijk binnengekomen op 76 uit 100, wat wijst op ‘extreme greed’. De laatste keer dat eenzelfde niveau werd bereikt was in november 2021.

Post Views: 851Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment