bitcoin naar $100.000 dit jaar, $532.000 in 2025

Louise de Graaf


In een recente YouTube-video heeft de bekende Nederlandse Bitcoin (BTC) analist Plan B zijn voorspellingen voor dit jaar en volgend jaar gedeeld. De voormalig institutionele investeerder baseert zijn voorspelling op zeven belangrijke grafieken, waaronder het welbekende Stock-to-Flow (S2F) model.


Crypto in 2024: Een overzicht van de belangrijkste onderwerpen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Stock-to-Flow Model: Voorspelling van $532,000 in 2024

Het Stock-to-Flow-model, dat de relatie tussen voorraad en productie illustreert, voorspelt een Bitcoin-waarde van $532,000 in 2025. Plan B benadrukt dat historisch gezien de Bitcoin koers elke keer stijgt na de BTC halving, en verwacht dat dit keer geen uitzondering zal zijn.

De analist merkt op dat de koers van bitcoin in voorgaande cycli niet direct aan een nieuwe bullmarkt begon nadat de BTC-beloningen voor miners werden gehalveerd. Hij denkt dat we ook dit keer nog even geduld moeten hebben voor een langdurige explosieve opwaartse trend.

De huidige modelwaarde ligt tussen 50.000 en 60,000 dollar, wat naar zijn mening suggereert dat we de komende maanden, in aanloop naar de Bitcoin halving, een gestage stijging kunnen verwachten richting deze prijzen.

Met een huidige prijs van ongeveer 44.100 dollar is bitcoin zo’n 13,4 procent verwijderd van de magische mijlpaal van 50.000 dollar. Om een koers van 60.000 dollar te evenaren zal bitcoin nog ongeveer 36,1 procent moeten stijgen.

Alles duidt op een nieuwe BTC bullmarkt volgens PlanB

Het Bitcoin Market Cycle Model geeft aan dat we momenteel in de accumulatiefase zitten, een voorbode van de aanstaande bullmarkt. Plan B benadrukt het regelmatige patroon van accumulatie, bullmarkt, distributie en bearmarkt.

De RSI-grafiek, die het momentum van de prijsbewegingen toont, suggereert een geleidelijke stijging van de Bitcoin-prijs richting de halving. De hoge RSI-waarden na de halvering duiden op een steile opwaartse trend, wat aansluit bij andere voorspellende modellen.

De Simple Moving Average-grafiek van 200 weken suggereert dat de halvings significant zijn, met een voorspelling van 45.000 tot 60.000 dollar op het moment van de halving. Het patroon wijst op een aanstaande bullmarkt die Bitcoin naar het bereik van 100.000 tot 1 miljoen dollar kan brengen.

Gebaseerd op on-chain data toont het Realized Price-patroon dat we de bearmarkt van 2022 ver achter ons hebben gelaten. De stijging boven de kostenprijzen duiden op het begin van een nieuwe bullmarkt, met voorspellingen die Bitcoin in het bereik van $100,000 tot $1 miljoen plaatsen.

Al met al is PlanB uiterst bullish voor het komende jaar en 2025. Voor zijn volledige analyse vind je hierboven zijn uitgebreide video.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment