Bitcoin nadert zeer zeldzaam koerssignaal voor het eerst in 8 jaar

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) staat op het punt een zeldzame beweging te maken op de koersgrafiek. Het gaat dan om een zogeheten “golden cross” die al acht jaar niet meer is voorgekomen.

Volgens een populaire Twitteranalist is momenteel een belangrijke bullish kruising in de maak van twee voortschrijdende gemiddelden en dat duidt mogelijk op een verdere stijging.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 90.000 LUNC. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin staat op punt zeldzame golden cross te maken

Bitcoin is de laatste tijd al hard gestegen en de koers komt vandaag voor het eerst sinds april 2022 boven de $46.000 uit.

De betreffende analist op Twitter, genaamd ‘Moustache,’ rapporteert op 9 januari over deze zeldzame koerskruising.

Het gaat dan om de kruising van de 21-periode exponential moving average (EMA) en de 50-periode simple moving average (SMA) op de drieweekse grafiek van bitcoin.

De kruising van deze twee voortschrijdende gemiddeldes gebeurde voor het laatst in 2016. Een dergelijke bullish kruising volgt pas na een sterke stijging, en kan betekenen dat een verdere stijging in het verschiet ligt.

Een jaar nadat bitcoin de vorige keer deze kruising maakte bereikte de koers een nieuwe all-time high van ongeveer $20.000. Het Twitterbericht wordt daarom met grote belangstelling ontvangen door de crypto gemeenschap.

“Let op zeldzame signalen,” voegt de analist eraan toe.

Bitcoin koers stijgt door enorme ETF hype

Een van de grootste redenen waarom bitcoin zo sterk aantrekt is de verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op het punt staat een beslissing te nemen over een bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) in de VS.

De verwachting is dat de financiële toezichthouder een of meerdere spot bitcoin-ETF aanvragen snel zal goedkeuren. De beslissing kan mogelijk vandaag nog vallen, aangezien de definitieve deadline van de eerste aanvraag al morgen is.

De markt verwacht momenteel dat deze goedkeuring de koers snel verder omhoog zal duwen. Daarom worden ook dergelijke berichten over zeldzame koersindicatoren met veel enthousiasme onthaald.

Het is echter nog altijd mogelijk dat de SEC toch de aanvragen afwijst. Dat heeft de waakhond in het verleden vaker gedaan. In dat geval kan de bitcoin koers een flinke klap krijgen. Er zijn ook analisten die waarschuwen voor een mogelijke “buy the rumor, sell the news” situatie.

Dat zou betekenen dat veel investeerders al van tevoren gekocht hadden in anticipatie van dit evenement en ervoor kiezen om dan hun winst te nemen. Als genoeg handelaren dit doen, kan dit de koers weer omlaag brengen.

Post Views: 613

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment