Bitcoin relatief rustig, maar altcoins in beweging

Louise de Graaf


De crypto markt laat weinig bijzonders zien vandaag. We begonnen de dag met een ietwat roodgekleurde markt, maar ondertussen staan we een stukje hoger. Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven 0,15% in het rood ten opzichte van een dag eerder. Maar zelfs op een dag dat de hele crypto markt stil lijkt te staan, zien we een aantal interessante bewegingen bij altcoins.


4 crypto scammers maken tientallen miljoenen buit

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Blik op de markt

De totale marktkapitalisatie van de hele crypto markt is de afgelopen 24 uur met 0,72% gedaald, tot $1,6 biljoen. Het handelsvolume daalde tot $47 miljard. Dat vertegenwoordigt een daling van 0,90%

De koers van de koning der cryptocurrencies staat op het moment van schrijven op $41.560. Dat is een daling van zo’n 0,15% ten opzichte 24 uur geleden. Wat wel het benoemen waard is, is het feit dat gedurende de dag dag bitcoin een mooie stijging heeft ingezet. Om half 12 vanochtend stond de koers nog bijna 3% lager dan nu. Gaan we de dag toch nog in het groen afsluiten?

Het is weer maandag, dus mogelijk heeft deze stijging iets te maken met het openen van de Amerikaanse aandelenmarkt. De S&P 500 opende in het groen, en meestal heeft dit direct een effect op de BTC koers.

Hardste crypto stijgers

Als we naar altcoins kijken zien we weinig echt bijzondere bewegingen, maar op de eerste plek van hardste stijgers vandaag staat Stacks (STX). Met een nette 10,8% in de plus over de afgelopen 24 uur staat het aan kop. Over de afgelopen 7 dagen noteert STX een indrukwekkende stijging van 26,6%. Stacks is de laatste tijd erg populair en de activiteit op het layer-2 netwerk is torenhoog.

Op plek twee staat Injective (INJ) met een koersstijging van 9,18%. Ook Injective doet al langere tijd goede zaken. Over de afgelopen 7 dagen staat het met een enorme 43% in de plus.

Op de derde plek staat privacy-coin Monero (XMR). Dit laat tevens zien dat er niet echt sprake van een enerverende altcoin markt. XMR staat namelijk slechts 2,4% in de plus. 

Hardste crypto dalers

De hardste dalers zien vandaag ook geen echte uitschieters. Celestia (TIA) staat vandaag aan kop als hardste daler met een dip van 8,3% de afgelopen 24 uur. Op de tweede plek zien we Filecoin (FIL), dat 7,3% is gezakt en we sluiten af met MultiversX (EGLD); gedaald met 6,8%. Wel staan Celestia en Filecoin over de afgelopen 7 dagen nog ruim in het groen. EGLD doet het minder en is de afgelopen week met 12% gezakt.

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment