Bitcoin schiet naar $420.000 op Binance, wat gebeurde er?

Louise de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) zag een paar dagen geleden wel een heel bijzondere prijsbeweging. De koning der crypto schoot op de populaire cryptobeurs Binance namelijk omhoog naar een ongelooflijke $420.000 per BTC. Dit fenomeen trok onmiddellijk de aandacht binnen de crypto-gemeenschap. Was dit de echte prijs van bitcoin op dat moment op Binance?


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin richting een half miljoen

Normaal gesproken verhandeld tegen ongeveer $42.000, maakte BTC een sprong naar $420.000, bijna een vertienvoudiging van zijn waarde. Dit gebeurde op het BTC/USDT perpetual futures handelspaar op Binance, hetgeen erg populair is onder handelaren over de hele wereld.

De oorzaak van deze spectaculaire piek was volgens de crypto exchange een fout in de weergave van de grafiek. Binance verzekerde dat handelsactiviteiten onaangetast bleven en dat het slechts een visuele verstoring betrof.

Ondanks de correctie en de bevestiging dat het om een grafische fout ging, heeft dit voorval een diepe indruk achtergelaten op de markt en haar deelnemers. Beleggers die dachten dat hun portfolio’s plotsklaps in waarde waren verveelvoudigd, werden geconfronteerd met de harde realiteit van technische storingen binnen de crypto wereld en stonden al snel weer met beide benen op de grond.

Glitches op Binance

Dergelijke glitches zetten niet alleen de betrouwbaarheid van exchanges onder druk maar brengen ook een golf van onzekerheid met zich mee over de stabiliteit van digitale valuta’s. Wat als een handelaar bijvoorbeeld als gevolg van de glitch al zijn BTC verkocht? Of, indien de koers juist een veel lager getal toonde, grootschalig bitcoin zou hebben gekocht. Dat zijn geen wenselijke situaties.

In september van het vorige jaar vond er een vergelijkbaars plaats. Toen crashte de prijs van BTC met 90% in slechts een paar minuten tijd. Het lijkt erop dat de recente stijging tot $420.000 dezelfde oorzaak heeft. Toen ging het namelijk ook om slechts een grafische glitch.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari om 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment