Bitcoin volume ligt indrukwekkende 150% hoger dan Apple aandelen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is een belangrijk onderdeel van de financiële wereld vandaag de dag. De adoptie van de munt blijft groeien, evenals het handelsvolume. Alhoewel de munt nog lang niet zijn hoogtepunt van $126,4 miljard per 24 uur nabij is, blijft het volume indrukwekkend. En met een huidig handelsvolume van $26,5 miljard, ligt het 150% hoger dan dat van Apple. 


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin (BTC) wint van Apple (AAPL) op het gebied van handelsvolume

Per 24 uur worden er 54,7 miljoen aandelen van Apple (AAPL) verhandeld. Deze gaan gemiddeld voor $196 per stuk over de toonbank. Dat komt neer op een 24-uurs-handelsvolume van $10,7 miljard. Een groot aantal, van het grootste bedrijf ter wereld. 

Het grootste bedrijf ter wereld kan echter niet opboksen tegen de grootste cryptocurrency ter wereld. Per 24 uur worden er ongeveer 600 duizend bitcoin verhandeld. Dit is een stuk lager dan de bijna 55 miljoen verhandelde aandelen van Apple. Alleen is de waarde van een bitcoin veel hoger. Met een huidige waarde van $43.700, komt het neer op een handelsvolume van $26,5 miljard.

Daarmee verliest Apple het van bitcoin. In totaal ligt bitcoin’s volume 147,7%, bijna 150%, hoger dan dat van Apple. Het toont de populariteit en impact die bitcoin tegenwoordig heeft op de financiële markt. Bitcoin heeft een lange weg afgelegd, met een beginnend handelsvolume van $261 toen het op de markt kwam. 

Bitcoin ondanks mega handelsvolume niet nummer #1

Toch heeft bitcoin niet het hoogste handelsvolume van alle cryptocurrencies. De munt wordt verslagen door de stablecoin tether USDt (USDT) die de eerste plek voor handelsvolume bezet. Deze heeft een handelsvolume van $51,4 miljard. Dit is bijna het dubbele van bitcoin en ligt dus 300% hoger dan het volume van Apple. 

Het handelsvolume is te verklaren door het concept van de munt. Tether is niet bedoeld om hard te stijgen, maar behoudt in plaats daarvan precies de waarde van één dollar. Daarmee is het een zeer geschikt en daarom ook veel gebruikt betaalmiddel in de crypto wereld.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment