BlackRock’s Bitcoin beursfonds gewijzigd na grote concessie

Louise de Graaf


BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, is al een tijdje in gesprek met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de kwestie of zijn Bitcoin (BTC) beursfonds een zogenoemde contante aflossingsmodel of een in natura model moet hanteren. Nu heeft BlackRock een herziene S-1 indiening gedaan waarin het de toezichthouder tegemoet komt.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BlackRock herziet Bitcoin spot-ETF

Gisteravond diende BlackRock een aangepaste S-1 aanvraag in bij de financiële waakhond. De bijgewerkte indiening ging onder andere over het creatie- en terugbetalingsmechanisme dat het voorgestelde fonds moet gebruiken.

Volgens de bijgewerkte S-1 indiening zal de spot Exchange Traded Fund (ETF) van BlackRock beschikken over een contante creatie en terugbetaling. BlackRock lijkt de SEC tevreden te willen stellen aangezien dit het model is waar de SEC de voorkeur aan geeft. Echter liet de Wall Street-gigant ruimte over voor een in natura creatie en terugbetaling, ook wel ‘in-kind’ genoemd, afhankelijk van de goedkeuring van toezichthouders.

Een aflossingsstructuur in natura, die volgens veel bedrijven aantrekkelijker is voor investeerders, stelt firma’s in staat om aandelen in te wisselen voor bitcoins die door hun ETF’s worden vastgehouden. Contante terugbetalingen daarentegen, die door de SEC als de veiligere en meer toegankelijke betalingsoptie wordt beschouwd, vervangen die aandelen door hun equivalente contante waarde.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas uitte zijn vreugde over de herziening van BlackRock op het sociale mediaplatform X. Hij schreef het volgende:

‘’BlackRock is volledig overgeschakeld naar contante betalingen. Dat is zo ongeveer een afsluiting. Het debat is voorbij. In natura zal moeten wachten. Het draait nu allemaal om alles op orde krijgen vóór de feestdagen. Een goed teken.’’

Andere gewijzigde Bitcoin-ETF aanvragen

BlackRock was niet de enige die gisteren een wijziging heeft aangebracht in zijn S-1 indiening. Zowel Wisdomtree als ARK Invest en 21Shares, die samen een Bitcoin beursfonds willen lanceren, zijn BlackRock achterna gegaan.

ARK Invest en 21Shares hebben ook voor een contante creatie en terugbetaling gekozen. Wisdomtree lijkt de mogelijkheid open te laten om nog steeds creatie en terugbetaling in natura te doen.

Post Views: 107

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment