BUX stopt met crypto en verwijst klanten door naar Nederlandse beurs

Louise de Graaf


Vorige week was op Crypto Insiders te lezen dat ABN Amro de Nederlandse online broker BUX overneemt.

BUX biedt naast handel in aandelen en ETF’s ook cryptovaluta als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) aan. ABN Amro lijkt echter vooralsnog geen interesse te hebben in crypto.

BUX stopt daarom volledig met crypto. Nederlandse klanten die cryptomunten in bezit hebben worden vandaag geadviseerd om over te stappen van BUX naar Coinmerce.


Bitvavo verlaagt kosten voor grote handelaren, ‘positief voor iedereen’

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Zet gratis je crypto van BUX over naar Coinmerce

BUX komt compleet in handen van ABN Amro en dat betekent dat zo’n half miljoen klanten een nieuw platform nodig hebben. Zij worden vanaf vandaag verwezen naar de Nederlandse crypto exchange Coinmerce.

Klanten worden niet gedwongen hun crypto naar Coinmerce te sturen. Zij kunnen ook voor een ander handelsplatform kiezen of hun crypto zelf bewaren.

BUX klanten met crypto krijgen vanaf vandaag een pop-up bericht te zien in de beleggingsapp van het bedrijf. Hierin wordt toestemming gevraagd om alle cryptovaluta over te zetten naar het platform van Coinmerce.

De accounts van gebruikers worden hierbij ook overgezet. Hierdoor is de overdracht van crypto voor de gebruiker kosteloos, meldt het bedrijf.

“Coinmerce is verheugd deze samenwerking met BUX aan te gaan en biedt samen een zo makkelijk mogelijke overstap, waarbij de veiligheid van de klanten en hun assets gedurende het gehele migratieproces gewaarborgd wordt.”

Binance verwees deze zomer ook zijn klanten naar Coinmerce

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, vertrok afgelopen zomer uit Nederland. Het handelsplatform verwees toen ook zijn klanten door naar Coinmerce. Dat leverde Coinmerce honderdduizenden klanten op, meldde destijds Jaap de Bruijn, CEO van Coinmerce.

“We hebben alle voorbereidingen getroffen en staan klaar om een makkelijke en veilige transitie te leveren. Na de succesvolle migratie vanuit Binance, kijken wij ernaar uit om ook de BUX klanten welkom te heten op ons platform”, aldus de Bruijn.

Coinmerce biedt meer dan 350 verschillende cryptovaluta aan, maar niet de BUX (BUX) token. De waarde van de BUX token is daarom zojuist met maar liefst 45% ingestort en staat zelfs 60% in de min ten opzichte van een week geleden.

Toch heeft Coinmerce nog een kleine troostprijs voor BUX eigenaren: wie vandaag meer dan duizend BUX tokens heeft, kan op Coinmerce een jaar lang zonder transactiekosten handelen.

Post Views: 280

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment