Cardano lanceert AI chatbot en gaat strijd met ChatGPT aan

Louise de Graaf


Cardano (ADA) brengt de wereld van blockchain en artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, een stukje dichter bij elkaar door een eigen ‘’internet-generatieve’’ chatbot op de markt te brengen. Het markeert een grote stap in Cardano’s reis op het gebied van AI.

Cardano’s AI chatbot

Cardano GPT, een project dat zich richt op het ontwikkelen van AI-gestuurde oplossingen op de Cardano blockchain, heeft op 24 november de bèta-lancering van zijn ‘Girolamo’ chatbot aangekondigd.

Giroloma is vernoemd naar de beroemde Italiaanse wiskundige en arts Girolamo Cardano, wiens baanbrekende werk de basis legde voor waarschijnlijkheid en binomiale expansie.

De chatbot is ontworpen om antwoorden te geven op een breed scala aan vragen, waaronder zowel industriespecifieke als algemene alledaagse vragen.  Giroloma is naar eigen zeggen een chatbot die ‘’niet alleen zeer intelligent, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk is’’. Girolamo is ontworpen om ‘’naadloos real-time, nauwkeurige en contextueel bewuste antwoorden te bieden op vragen en taken van gebruikers’’.

Het unieke aan Giroloma is dat gebruikers de chatbot tevens in gebruik kunnen nemen voor het genereren en de interpretatie van afbeeldingen.

Om de bèta-versie te testen heb je ten minste 5.000 cardanoGPT (CGI) tokens nodig. CGI is de unieke crypto van het AI-project. Na verificatie van je wallet op de CardanoGPT Discord-server kun je interacteren met Giroloma.

CardanoGTP gaf een disclaimer uit bij de aankondiging waarin werd erkend dat de nauwkeurigheid van de verstrekte informatie niet 100 procent kan worden gegarandeerd.

Ontwikkeling AI-technologie op Cardano

In de aankondiging schrijft Cardano GTP dat de lancering van Girolamo nog maar het begin is wat betreft de toepassing van AI op Cardano:

‘’De beta lancering van Girolamo is nog maar het begin, want we zijn toegewijd aan voortdurende innovatie, onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat CardanoGPT goed gepositioneerd is en in de voorhoede blijft van AI-technologie in de blockchain ruimte.’’

Cardano’s allereerste AI-integratie was in 2021 met Grace, een AI-robot die is ontworpen voor toepassingen in de gezondheidszorg. Grace werd ontwikkeld door Awakening Health, een joint venture tussen Hanson Robotics en SingularityNET, Cardano’s blockchainpartner.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment